Mener politikerne har for lite å gjøre

Ap-veteran i Vennesla mener politikerne har for få saker til behandling, og frykter for mange saker avgjøres av administrasjonen.

Vennesla kommune

Politikerne i Vennesla har for lite å gjøre og blir sittende å tvinne tommeltotter i stedet for å behandle politiske saker, mener Ap-politiker Liv Lauvsland.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Det er ikke bra. At det var lite saker til behandling, var noe av det første jeg reagerte på da jeg begynte i denne perioden, sier Liv Lauvsland til Vennesla Tidende .

Ap-veteranen sitter i denne kommunestyreperioden i levekårsutvalget, der man behandler saker som omhandler helse, omsorg og skole. Lauvsland anslår at cirka 80 prosent av kommunens budsjettet vedrører levekårsutvalget, men til tross for dette har ikke utvalget hatt mange saker til behandling.

– Det har vært store saker som bare har vært til orientering. Vi må hele tida være på vakt og på hugget for å påse at vi er borte i de store linjene, sier Lauvsland, som frykter at politikerne taper innflytelse, og at kommunen skal få et demokratisk problem.

Prøver å gi interessante saker

Rådmann Svein Skisland skjønner at det kan oppleves frustrerende å sitte i levekårsutvalget.

– Det er helt klart ei utfordring. Men vi prøver så godt vi kan å legge til rette for at de skal få interessante saker til behandling. Det er en generell trend i mange kommuner at den type utvalg har færre saker, hevder Skisland overfor avisa.