Hopp til innhold

Gutt (9) stakk seg på sprøytespiss

Hendelsen skjedde under et friminutt på Søyland skole i Flekkefjord torsdag. Deler av skolens område er nå avsperret.

Narkotika

Søyland skoles elever vil fredag bli orientert om sprøytefunnet. Sprøyten på bildet har ikke sammenheng med sprøytestikket i Flekkefjord.

Foto: Johannessen, Sara / NTB scanpix

– Det skjedde i det siste friminuttet rett etter klokken ett. Gutten meldte seg etter at han under lek hadde stukket seg på det som skal ha vært en sprøytespiss, sier inspektør ved Søyland skole, Mette Sirnes.

Gutten ble umiddelbart sendt til legeundersøkelse etter hendelsen.

Mette Sirnes

Inspektør ved Søyland skole, Mette Sirnes.

Foto: Privat

– Ifølge guttens mor hadde legen sagt at det vanligvis ikke pleier å være smitte, men at man måtte være på den sikre siden, sier Sirnes.

Gutten skal ha funnet sprøytespissen i skogen, og deretter ha plukket den opp for å leke med den. Da han ble stukket kastet han den fra seg, ifølge inspektøren.

Deler av skolens område avsperret

– Gutten kastet fra seg sprøytespissen, så den har vi ikke funnet. Derfor har vi stengt av en del av skolens område, og vi har informert skolens ansatte og elever om at de ikke må gå dit. Sperringene vil stå inntil videre, informerer hun.

Det er ikke første gang skolen opplever at en elev stikker seg på sprøytespiss. Også i 2014 ble et barn sendt til lege etter en lignende hendelse.

Elevene blir orientert om sprøytefunnet

– Man kan finne slike hvor som helst. I dagens tilfelle tror jeg gutten var mest redd for at han hadde gjort noe galt, sier Sirnes.

Politiførstebetjent Siv Tveit

Politibetjent Siv Tveit i Flekkefjord.

Foto: Lars Eie / NRK

Hun sier at skolens elever vil bli orientert om sprøytefunnet i morgen.

– Lærerne skal snakke med elevene og si at de må gi beskjed til voksne dersom de finner slike ting. Vi får bare håpe at det går bra med gutten, og at resten av elevene lærer av denne hendelsen.

Politiet i Flekkefjord hadde torsdag ikke fått beskjed om hendelsen.

– Jeg kjenner til saken, men vi har ikke fått noen formell henvendelse om hendelsen. Det er uansett synd at slike ting skjer, sier politibetjent Siv Tveit.

Søyland