NRK Meny
Normal

Briljerte i avskjedskampen

I sin siste kamp i Stabæk-drakta senket Veigar Pall Gunnarsson Start omtrent på eigenhånd, med to scoringer og en målgivende pasning. Selv var tomålshelten i tvil om hva han skulle føle etter kampen.

Veigar pall Gunnarsson

Den islandske spissen ble hyllet både under og etter avskjedskampen. – Jeg vil takke alle som har støttet meg i Stabæk, er hans ord til fansen etter at den lange Stabæk-karrieren tok slutt.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Mens "Veigar Pall Gunnarsson" gikk taktfast rundt i Stabæks hjemmearena, kvitterte den Vålerenga-klare islendingen så det sang etter ute på banen.

Blandede følelser

Med to scoringer og en målgivende pasning i avslutningskampen, er det ikke vanskelig å forstå islendingens høye status i Bærum, selv etter at det ble klart at han forlater klubben.

– Det er litt blandede følelser. Selvfølgelig hyggelig å avslutte på en bra måte, men det er siste gang de ser meg i Stabæk-drakta. Jeg vet ikke helt hva jeg føler nå, sier Gunnarsson til TV2 etter kampen.

– Skal gi alt for Enga

De siste minuttene av sin Stabæk-karriere fikk den islandske angriperen spille med kapteinsbindet, og til slutt var det også helt fortjent da Gunnarsson ble kåret til banens beste av hjemmepublikummet.

– Jeg kunne godt tenkt meg å fortsette, men situasjonen har blitt slik. Jeg har gjort alt for Stabæk - nå skal jeg gjøre alt for Vålerenga, lover 31-åringen.

Start best i gang

Ole Martin Årst

Ole Martin Årst satte inn en ny fulltreffer, men til liten nytte.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Etter drøyt ti spilte minutter var det imidlertid Ole Martin Årst og gjestene som fikk drømmestarten.

Et Espen Børufsen-skudd var på vei utenfor stengene, men goalgetteren på topp hos Start var på rett sted til rett tid, og sendte Start i føringen og på vei til svært etterlengtede poeng i bunnstriden.

Men der stoppet også makrellfesten.

Kortvarig Start-jubel

For bare minuttet etter kom Veigar Pall Gunnarsson i sitt sedvanlige driv inn på gjestenes halvdel, og fikk gitt ballen til Johann Andersson som ikke gjorde noen feil.

Midtveis i omgangen mente Stabæk seg snytt for straffespark, noe repetisjonenene kunne tyde på at de også ble.

Men på overtid ble det ny jubel på Telenor Arena.

Et lekent Stabæk-angrep endte med at Gunnarsson i sin siste kamp i blått og sort enkelt kunne trille inn 2-1, til øredøvende jubel i Bærum.

Veigar pall Gunnarson etter scoring i avskjedskampen

Et nedrykkstryet Start må konstaterere at motgangen fortsetter etter at Veigar Pall Gunnarsson har satt inn sitt første mål for kvelden, på overtid i første omgang.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Veigar-dobbel

Og 5 minutter etter pause var islendingen på plass igjen.

Gunnarsson mottok en stikker inne i 16-meteren og sendte ballen iskaldt mellom bena på Jesper Mathisen, forbi Kenneth Høie og inn i nettmaskene ved den lengste stolpen.

Etter dette var det i praksis ett lag på banen på Telenor Arena. Både Gunnarsson og flere av lagkompisene hadde muligheter til å sette den endelige kroken på døra, men hjemmepublikummet måtte vente til det 88. minutt.

Torstein Andersen Aase fikk fra skrått hold lurte ballen inn bak Kenneth Høie, ikke ulikt Gunnarssons andre scoring, og 4-1 og sjakk matt.

Avsluttet med kapteinsbindet

Som en hedersbevisning fikk islendingen med ti minutter igjen å spille kapteinsbindet fra Pontus Farnerud.

Tre minutter etterpå var Stabæk-karrieren over, da Gunnarsson ble byttet ut for Tor Marius Gromstad.

Usikker på mottagelse

Jan Jönsson har fått hard medfart blant Stabæk-fansen etter at svensken meldte overgang til RBK.

Gunnarsson innrømmer at også han var svært usikker på mottagelsen i sin siste kamp for Stabæk.

– Jeg visste ikke hvordan jeg ville bli mottatt, men jeg ble utrolig godt mottatt. Det var en viss lettelse for meg da dommeren blåste i gang, innrømmer Gunnarsson.

– Jeg vil takke alle som har støttet meg i Stabæk, avslutter spissen.

– Hadde gjerne beholdt ham

Stabæk-trener Jørgen Lennartsson sier det vil bli svært vanskelig å få på plass en spiller av samme kaliber.

– Vi hadde gjerne beholdt ham her, en veldig god spiller. Men sånn er det. Vi får finne andre spillere som vi kan håpe kommer opp på samme nivå som Veigar, sier Lennartsson.

Også gjestenes trener tror kveldens tomålsscorer blir en berikelse for Vålerenga.

– Han detter litt lett av og til, men Vålerenga får en kanonspiller, sier Mjelde til TV2.

Start på jumboplass

Om sitt eget lags prestasjoner er han mer kritisk. Med et nytt braktap befester Start posisjonen helt nederst på tabellen.

– Det er mye og det er stygt. Men slik er ståa nå. Vi må bare stikke fingeren i jorda og se at vi ligger der vi ligger, sier Mjelde, og varsler at det nå skal tas grep om innsatsen til de gule og svarte.

Oppgjøret mot Stabæk var også avskjedskampen til Starts Fredrik Stømstad, før returen til fransk førstedivisjon og Le Mans.