NRK Meny
Normal

Fikk melding om trusselsituasjon fra universitetet

Mange ble skremt fredag kveld da de fikk en dramatisk SMS fra Universitetet i Agder om en pågående trusselsituasjon. Nå beklager universitetsledelsen feilen.

Trussel Uia

Denne meldingen skremte mange, men var heldigvis sendt ut ved en feil.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

– Dette er svært beklagelig, og vi forstår at folk ble skremt, sier kommunikasjonsdirektør Paal Pedersen til NRK.

224 personer som befant seg i nærheten av campus i Kristiansand fikk meldingen fredag kveld. Det gikk seks minutter før rettelsen kom. Mange reagerte kraftig på den skremmende beskjeden.

Trusselmelding fra UiA

Øverst i meldingen ser du at meldingen ikke ble satt pris på.

Foto: tipser / Privat

Ikke første gang

evakuering Uia
Foto: privat / Skjermdump

Dette er ikke første gang universitetets varslingssystem har fått folk til å sette kaffen i halsen. I september førte en SMS om øyeblikkelig evakuering av campus i Grimstad til full politiutrykkning.

Den gangen beklaget universitetet seg for ikke å ha varslet politet.

– Skal ikke skje

Kommunikasjonsdirektør Paal Pedersen sier han frykter de to hendelsene skal gjøre at disse varslingene ikke blir tatt på alvor.

Paal Pedersen, kommunikasjonsdirektør, UiA

Kommunikasjonsdirektør, Paal Pedersen, forstår at folk ble opprørt over meldingen.

Foto: Kjell Inge Søreide / Uia

– Dette skal ikke skje. Det skaper unødig nervøsitet og redsel.

– Vi har et varslingssystem som er avhengig av at det fungerer og at det blir tatt på alvor. Derfor er hendelser som det som skjedde på fredag veldig beklagelig.

Pedersen forklarer at melding ble sendt ut på grunn av en teknisk feil under oppgradering av varslingssystemet. Det er Unified Messaging Systems AS som står for SMS-tjenesten.

Offentlig beklagelse

Universitetet beklager hendelsen på sine nettsider:

Det ble fredag kveld sendt ut en feilaktig SMS-melding med beskjed om å evakuere Campus Kristiansand. Dette medfører ikke riktighet.

Feilen skjedde da leverandøren av varslingssystemet - selskapet UMS - gjorde en test og oppgradering av systemet. Meldingen gikk ut til 224 personer som da befant seg i geografisk nærhet til Campus Kristiansand. Alle personene fikk etter kort tid kontramelding om at beskjeden var feil. Både leverandøren og Universitetet i Agder beklager hendelsen.