NRK Meny
Normal

Få bruker belte på bussen

Det er skremmende mange som unnlater å bruke påbudt sikkerhetsbelte når de kjører buss. Nå vil Trygg Trafikk og samferdselspolitikere på Agder ta et krafttak for å bedre sikkerheten på bussen.

Det er skremmende mange som unnlater å bruke påbudt sikkerhetsbelte når de kjører buss. Nå vil Trygg Trafikk og samferdselspolitikere ta et krafttak for å bedre sikkerheten på bussen.

På bussene mellom Kristiansand og Søgne er det sikkerhetsbelter, og dette er en strekning hvor det dermed er påbudt for passasjerene å bruke sikkerhetsbelte.

Det er passasjerenes eget ansvar å ta på beltet, men folk er ikke flinke til å bruke det.

NRKs lille uformelle beltesjekk i dag viste et nedslående resultat.

Se TV-saken så får du svar på hvor mange som brukte beltet.

Skremt

Distriktsleder i Trygg Trafikk, Ole Rath, liker dårlig at busspassasjerene dropper sikkerhetsbeltet.

– Det kan skje veldig mange stygge ting ved en ulykke. Hvis man ikke har beltet på seg, så vil man fyke rundt i bussen og vekta vår blir mangedoblet når vi krasjer i fart. Det gjør at vi kan drepe andre også. Det er ikke bare oss selv dette kan gå ut over, sier han.

Ledelsen i Agder kollektivtrafikk, som har ansvaret for driften av bussene, sier til NRK at de nå vil bli flinkere til å oppfordre passasjerene til å bruke beltet.

Vil bedre sikkerheten

Kåre Glomsaker (Frp) er leder av samferdselsutvalget i Vest-Agder og har jobbet med sikkerhet i oljevirksomheten i Nordsjøen hele sitt voksne liv.

Nå vil han bruke sine erfaringer på å bedre sikkerheten på bussene.

– Her må det en kampanje til og vi må trå til over lengre tid slik at folk forstår dette, sier han.