NRK Meny
Normal

Elev truet av fremmed mann

Torridal skole varsler elever og foresatte om truende oppførsel fra en fremmed mann i bil.

Klassequiz på Torridal skole

En elev i fjerde klasse på Torridal skole ble mandag stoppet av en fremmed mann i bil.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

En elev på vei hjem fra skolen fikk en ubehagelig opplevelse mandag denne uken. Jenta, som går i fjerde klasse på Torridal skole, syklet langs Kulia-veien da en mann i bil kom kjørende og ropte at hun måtte stoppe.

Jenta ble redd og fortsatte å sykle videre. Deretter kom bilen på nytt kjørende, og denne gangen stoppet den. Ut kom en fremmed mann, som dro jenta i armen før hun kom seg vekk.

Den skremmende opplevelsen satte et støkk i jenta. Faren har anmeldt saken til politiet, og det samme har Torridal skole gjort. Bilen det er snakk om skal være en hvit personbil, og den skal være av en eldre modell.

– En svært truende situasjon

Avdelingsleder ved Torridal skole, Harald Rosseland, sier eleven opplevde mannen som svært truende. Skolen ser på hendelsen som svært alvorlig.

– Hva er hensikten med å skremme et barn på vei hjem fra skolen? Man kan jo spekulere i hva denne fremmede personen ville. Dette er alvorlig og uakseptabel adferd, og slikt godtar vi ikke, slår Rosseland fast.

avdelingsleder torridal

Avdelingsleder ved Torridal skole, Harald Rosseland, ser alvorlig på hendelsen.

Foto: Dag Wennesland

Politiet har gitt beskjed om at de har notert seg saken, men at den ikke er særlig prioritert. De skal imidlertid være på utkikk etter biler av denne typen, og det oppfordres også til at folk skal være oppmerksomme.

Ber elever melde fra til skolen

Skolen har nå informert alle elever og foresatte om hendelsen. De har i tillegg lagt ut en advarsel på skolens hjemmeside.

– Dette er noe vi har pratet om i klassen, og beskjeden er gitt til alle skolens elever. Det er en skremmende opplevelse for et barn å oppleve noe slikt, og jenta følte seg svært truet, sier Rosseland.

Avdelingslederen oppfordrer nå elever til å si ifra til skolen umiddelbart dersom de opplever liknende.

– Vi informerer om dette for å gjøre barn og foreldre oppmerksomme på at slike ting kan skje. Barn skal være skånet for slike opplevelser, og denne enkelthendelsen er veldig alvorlig. Er det andre som utsettes for slike opplevelser så vil vi høre om det så fort som mulig.