NRK Meny
Normal

Ferjeboom i Kristiansand

Fra neste sommer kan hele tre ferjer seile mellom Kristiansand og Danmark.

Video nsps_upload_2009_8_7_16_36_9_1911.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det er duket for konkurranse om ferjepassasjerene i Kristiansand.

Color Line er der fra før, mens både Fjord Line og Thy Ferries nå forbereder seg på å starte seilinger - trolig allerede fra april.

Antallet passasjerer som vil krysse Skagerrak og deres ferjevalg - vil vise om det er liv laga for tre ferjer. I rederiene har de klare meninger om hvordan konkurranseseilasen vil ende.

- Kun plass til to aktører

Ordkrigen om neste års ferjekonkurranse i Kristiansand er i gang. Dersom alle rederiene får til sine planer, vil i alt tre ferjer trafikkere til Danmark. Det er en for mye, mener administrerende direktør Svein Olaf Olsen i Thy Ferries.

Svein Olaf Olsen

Svein Olaf Olsen, Thy Ferries

Foto: Per Ole Lindhjem / NRK

– Det er plass til to aktører. Det er ikke plass til tre, sier Olsen.

Han mener det tror det er konkurrenten Fjord Line som vil trekke det korteste strået neste sommer.

– Hvis Fjord Line skulle finne på å starte opp igjen med hurtigskipet Fjord Cat - så vil det bli en økonomisk katastrofe for Fjord Line. Det vil ikke være bra oss heller - og heller ikke for Color Line, sier Olsen,

Intens konkurranse

Ingvald Fardal

Ingvald Fardal, Fjord Line

Foto: Kari Lea Hennestad

Administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line er klar over at konkurransen om sommerpassasjerene fra Kristiansand til Danmark neste år blir hard.

– Det blir intens konkurranse og det er tvilsomt om alle vil overleve. Det bør være fri konkurranse og så får den sterkeste overleve, sier Fardal.

Color Line hviler på suksessen

I år har Color Line vært alene om å seile mellom Kristiansand og Danmark. Det har gitt selskapet en av de beste sommerne noen sinne - og en økning i juli måned på nesten 20 prosent sammenlignet med i fjor.

Odd Grønberg

Odd Grønberg, Color Line

Foto: NRK

Linjedirektør Odd Grønberg frykter ikke konkurransen fra fra to nye aktører.

– Vi har en lang historie bak oss uten konkurrenter - og vil kommer til å fortsette å agere som vi har gjort, sier Grønberg.

Tiden vil vise. Kanskje blir publikum den store vinneren neste sommer.