NRK Meny
Normal

Fengsel for bildrap

Betongbilfører dømt etter ulykken der en 10 år gammel gutt omkom.

Tiåring omkom

En 10 år gammel gutt fra Arendal døde momentant da han ble overkjørt av en betongbil på Myra 6. juni i 2007.

Foto: Ernest Boswarva

Den 41 år gamle mannen som kjørte på en 10 år gammel gutt på Myra i Arendal i juni i fjor, er i Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i 75 dager for uaktsomt bildrap. 

  LES; TILTALT FOR BILDRAP

Mannen må også betale de etterlatte en erstatning på 150 000 kroner til foreldrene til gutten og han mister retten til å kjøre bil i tre år.

  LES: BETONGBILSJÅFØR NEKTER STRAFFSKYLD

Lastebilsjåføren fikk sitt førerkort beslaglagt etter dødsulykken, men nektet å godta beslag. Da saken var opp i tingretten i juli i fjor, fikk tiltalte medhold og fikk førerkortet tilbake. Nå mister han det altså igjen.

Hadde vikeplikt

Retten mener 41-åringen ikke viste stor nok aktsomhet da den ni meter lange sementbilen han kjørte skulle krysse en gang- og sykkelsti som går parallelt med Myraveien, som 41-åringen skulle svinge ut på.

Etter trafikkreglene hadde den domfelte, som kom fra et anleggsområde uten ferdigstilt vei, vikeplikt for all trafikk både på gang- og sykkelstien og på Myraveien.

LES: 10 ÅR GAMMEL GUTT DØDE

41-åringen har forklart at han ikke så 10-åringen som kom syklende fra skolen på gang- og sykkelstien. Han merket en bevegelse i bilen idet han kjørte ut. Da han kikket i speilet på høyre side så han en sykkel som kom ut ved bakhjulene. Han skjønte da at noe hadde skjedd og stoppet bilen.

Burde ha sett gutten

Rettens flertall mener 41-åringen handlet grovt uaktsomt både ved å ikke ha sett den 10-år gamle gutten til høyre for seg før og idet han krysset gang- og sykkelstien.

De mener også betongbilførerens manglende utsikt til høyre må skjerpe kravene til hans aktsomhet.

Flertallet mener han hadde god tid til å vurdere trafikkbildet og at han tilsidesatte et av de grunnleggende kravene man må stille til enhver sjåfør, ved å kjøre ut uten å ha forsikret seg om at det ikke var noen trafikanter i gang- og sykkelbanen.

LES: 23 PERSONER OMKOM PÅ VEIENE I AGDER I 2007