Normal

Bygger for en milliard

Arendal herregård kan bli Nordens største resortanlegg.

Arendal Herregaard

Arendal herregård kan bli kraftig utvidet. Men hvor mye vil eieren ennå ikke ut med.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Utbyggingen av Arendal herregård kan etter det NRK Sørlandet erfarer bli på over en milliard kroner.

De omfattende planene ble i dag presentert for politikerne i Arendal i et lukket møte. Eieren Ove Trøen skal offentliggjøre planene for det tidligere Breidablikk pensjonatet om en måned.

- Vi planlegger å bygge et reiselivsanlegg og resort etter dagens og morgendagens normer. Det skal huse en rekke aktiviteter i tillegg til kurs, konferanse og overnatting, sier Trøen.

Milliardhemmligheter

Ove Trøen

EN VESKE MED HEMMELIGHETER: Denne mannen bærer på en milliardhemmlighet. Eier av Arendal herregård, Ove Trøen, ønsker å bygge et kjemperesort i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Området Trøen vil bygge på er et landområde på 120-130 dekar ved Spornes-området. Det planlegges et stort spasenter, badeanlegg, isbane, ulike sportsaktiviteter, restauranter og butikker.

- Et resortanlegg skal ha både feriegjester og kurs- og konferansegjester. Det skal ha aktiviteter i seg og rundt seg som gjør at folk vil tilbringe ferien her uten å gå utenfor stedet. Vi vil bruke den beliggenheten anlegget har; havet, Hoveområdet og alt det andre Sørlandet har å by på, sier Trøen.

- Det sies at dette blir det største resortanlegget i Skandinavia?

- Vi planlegger et vesentlig anlegg. Tiden vil vise hvor stort det vil bli. Vi må se hvordan markedet tar imot prosjektet. Dette er også et resort som skal inneholde leiligheter som skal selges og leies tilbake, og prosjektet avhenger også av hvordan dette salget går, sier Trøen.

Arendal herregård

SKAL BLI BADEANLEGG: Slik ser bassenget i Arendal herregård ut i dag. I framtida planlegges det et helt badeanlegg og en spaavdeling.

Foto: Svein Sundsdal / NRK