NRK Meny
Normal

Burde informert politiet

TV2 burde ha meldt fra til politiet om møtet mellom de voldelige fotballpøblene, mener politiet. 

Reidar Vang, leder av ordensseksjonen i Kristiansand.
Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

- Dette er episoder som kan utvikle seg til noe langt mer enn en vanlig slosskamp. Folk kan bli hardt skadd. Når en ser at 30 personer på hver side går i konfrontasjon med hvarandre, kan en bare tenke seg hva som kan skje, sier Reidar Vang, leder av ordensseksjonen hos politiet i Kristiansand.

Han mener TV2 burde ha meldt fra til dem om at et sekstitalls unge menn fra Bergen og Kristiansand møttes for å slåss i Vågsbygd, før søndagens kamp mellom Start og Brann på Sør Arena. 

- Vi hadde veldig gjerne sett at vi ble varselt om dette på forhånd så vi kunne skilt dem før det skjedde. Her må media gå i seg selv. Når såpass mange mennesker står overfor hverandre, vet vi at mye kan skje. Da blir det opp til ethvert fornuftig menneske å varsle politiet, sier Vang.

Har diskutert med pressen

Politiet har vært i kontakt med Norsk Presseforbund om saken. Vang mener ikke TV2 ville brutt journalistiske prinsipper om de hadde meldt fra om sammenstøtet. 

- I slike saker blir ofte snakk om kildevern. Men her er det ikke snakk om å oppgi kilder, men å avverge en episode hvor utfallet kan bli personskader, sier Vang.