Hopp til innhold

Bøksle til delfinale i MGP

Helene Bøksle fra Mandal er en av de sju i den første delfinalen i årets norske Melodi Grand Prix.

Helene Bøksle

Helene Bøksle er klar for Melodi Grand Prix 2011 og skal være med i den første delfinalen.

Foto: Fredrik Arff / NRK

Allerede som fireåring debuterte Helene Bøksle (f.1981) på en scene. Nå føler den erfarne artisten fra Mandal at hun er klar for Melodi Grand Prix.

Sommerfuglkyss

Musikken til Bøksle kan best beskrives som en blanding av norske folketoner og sommerfuglkyss, som hun selv sier det. 29-åringen har rukket å markere seg som en av Norges mest unike artister, både på teaterscenen og gjennom konserter og på plate.

Video Helene Bøksle til MGP

Intervju med Helene Bøksle

Vil fortelle eventyr

I MGP 2011 stiller hun med en låt som handler om den tiden da kristendommen og åsatroen kjempet om sjelene i landet. - Jeg synger om kraften og magien som ligger i musikken. Jeg vil fortelle eventyr, og jeg vil gi folk følelsen av valsetrinn i vinternatten, drama i 4 akter, engler i snøen, og minne mennesker om å gripe øyeblikket!

Mer om MGP 2011

Slik foregår MGP 2011

Tre delfinaler gjennomføres i Ørland, Florø og Skien, med 7 konkurrerende melodier og artister i hver delfinale. ”Siste Sjansen” sendes som direktesendt versjon fra Sarpsborg med 8 melodier som konkurrerer. Til slutt står 8 finalister igjen i Oslo Spektrum, lørdag 12.februar 2011, og en vinner skal kåres som Norges bidrag i Eurovision Song Contest i Düsseldorf mai 2011.

Helene Bøksle skal synge sin låt "Vardlokk" i delfinale 1 på Ørlandet. Her er hele deltakerlisten for delfinale 1, Ørlandi MGP 2011:

  • Carina Dahl
  • Use Me
  • Sichelle
  • Sie Gubba
  • Åste & Rikke
  • Helene Bøksle
  • Gatas Parlament

+ 2 fra delfinale 2, Florø: Babel Fish og Mimi Blix

Det vil si at det gjenstår fortsatt 11 artister som ennå ikke er offentliggjort.