NRK Meny
Normal

Avslutter letingen etter mann ved Lindesnes fyr

Politiet antar at mannen som falt i sjøen ved Lindesnes fyr er omkommet, skriver Fædrelandsvennen. De vil derfor ikke gjenoppta søket etter 28-åringen.

Havet kokte ved Lindesnes fyr

Det var torsdag kraftig vind ved Lindesnes fyr, da mannen skal ha sklidd og falt i vannet. Bildet er fra desember 2013 i forbindelse med en storm.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vi har grunn til å tro at mannen er omkommet, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ole Bjørn Kleivane, til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk melding på julaften klokka 15.47 om at en person hadde falt i sjøen ved Lindesnes fyr, og at det foregikk et søk i vannet etter personen.

– Vi har iverksatt en redningsaksjon og sendt alle tilgjengelige ressurser til stedet. Redningsskøyte, Sea King og luftambulanse er varslet, og vi har også tilgjengelige ressurser på land, opplyste Hyberg til NRK.

Tre timer senere måtte søket avsluttes, da været ikke tillot ytterligere søk på stedet.

Vanskelige forhold

Hyberg opplyste at det dreier seg om en mann som politiet antar er i midten av 20-årene. Han har vært i følge med tre-fire andre personer, og i forbindelse med at de har vært ved vannkanten, har han sklidd og falt i vannet.

– Det er veldig vanskelige forhold på stedet med fire til fem meter høye bølger og kraftig vind, noe som forverrer leteaksjonen, sa operasjonslederen.

– Så han i sjøen

Fyrvokter Kjell Olsen ved Lindesnes fyr var ifølge Fædrelandsvennen den som kontaktet politiet etter hendelsen.

– Tre ungdommer kom til meg like før klokka fire og meldte fra om at kameraten deres var falt i sjøen, sier han til avisen.

– Vi så han i sjøen en stund, men så ble han borte. Det er svært fortvilet stemning her nå og vi venter på redningshelikopteret, sa Olsen videre.

Laster kart, vennligst vent...