Aust-Agder topper giverstatistikken

Aust-Agder ligger helt øverst på fylkesstatistikken etter årets TV-aksjon. Per innbygger har det blitt gitt nesten en femtilapp i snitt til Norsk Folkehjelp.

TV-aksjonen 2011

Årets aksjon samlet inn penger til rydding av miner og klasebomber i blant annet Bosnia-Hercegovina og Libanon.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Så langt tallene er klare har aust-egdene i snitt gitt om lag 49 kroner hver og er med det nummer én i Norge, mens vest-egdene ligger an til en niendeplass med sitt snitt på snaut 43 kroner.

Nærmest Aust-Agder på giverskalaen ligger Sogn og Fjordane og Nordland.

Stolt aksjonsleder

Aksjonsleder Anita Mørland i agderfylkene er fornøyd.

– Jeg synes jeg representerer to kjempeflotte fylker, sier Mørland, men minner om at det enda vil ta noe tid før det endelige resultatet er klart.

– Det pleier å skje noe de neste dagene også, men det er veldig gøy at vi (Aust-Agder) ligger på førsteplass akkurat nå, sier Mørland til NRK mandag morgen.

Nest beste gjennom tidene

Årets innsamlingsaksjon, der pengene går til arbeid med å fjerne miner og klasebomber i Bosnia-Hercegovina, Libanon, Laos, Vietnam, Sør-Sudan og Tadsjikistan, har gitt over 208 millioner kroner.

Bare i 2007 har nordmenn vært mer givervillig, da det kom inn 238 millioner til Sammen for barn.

– Dette er et fantastisk resultat som viser at det norske folk støtter den viktige jobben med å rydde miner, sier Per Nergaard, leder i Norsk Folkehjelps mineavdeling.