Økt oppslutning om Arendalsuka tross kritikk

Arendalsuka i august blir større enn noen gang til tross for at arrangementet er flyttet til senere i august og nærmere kommune- og fylkestingsvalget.

Arendalsuka

Tidspunktet for Arendalsuka er flyttet nærmere kommune- og fylkestingsvalget og mange har kritisert dette. (Arkivfoto)

Foto: Nina Kristiin Vraa

Deler av det politiske miljøet har kritisert tidspunktet for årets utgave av den politiske Arendalsuka, men arrangementet opplever likevel en sterk økning i antall deltakere i år.

Monica Lunøe Rand

Turistsjef i Arendal Monica Lunøe Rand tror på publikumsrekord under Arendalsuka i år.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Det sier turistsjef i Arendal Monica Lunøe Rand.

– Vi har 30 prosent flere stands på området enn i fjor og i år har vi rett over 130 stands. Det er en god økning. Vi har faktisk noen som står på venteliste også, sier Lunøe Rand til NRK.

– Hva betyr det i forhold til plassen?

– Det nye i år er at vi fyller mer ut på torvet og vi bruker gågata i Tollbodgaten og deler av Friholmsgaten der vi har anledning til å stå, sier hun.

Stappfulle hoteller

Det politiske miljøet har tidligere kritisert flyttingen av Arendalsuka til en uke senere enn tidligere år, fordi arrangementet kommer for tett opp i valgkampen.

Innvendingen var at mange toppolitikere ville prioritere sine distrikter fremfor arrangementet i Arendal.

Men både organisasjonsliv og pressen har vært svært begeistret for det nye tidspunktet, og turistsjefen sier økningen i antall deltakere også påvirker innkvarteringen for deltakerne.

– Vi har fullt til randen. Vi har også en større båt i år med 142 rom, og den er full. Alle hotellene er fulle og alle som ønsker å leie ut i sentrum har fått leid ut. Og vi bruker også hotellene i Grimstad, Lillesand og Kristiansand, sier Lunøe Rand.

Toppfolk kommer

Gerard Biard

Sjefredaktør Gerard Biard i det franske satiremagasinet Charlie Hebdo kommer til Arendalsuka.

Foto: Martin Bureau / Afp

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland (Ap), statsminister Erna Solberg (H) og sjefredaktør Gerard Biard i det franske satiremagasinet Charlie Hebdo kommer alle til Arendalsuka i august.

I tillegg kommer en rekke statsråder og andre toppolitikere.

Og de som arbeider med Arendalsuka håper også på ny publikumsrekord.

– Vi regner med 40–50000. Det er selvfølgelig helt umulig å telle, men vi har en formening om at det vil komme så mange. Så nå er vi landsdelens største arrangement, sier en fornøyd turistsjef.