Agder politidistrikt
Foto: Leif Dalen / NRK

Agder politidistrikt

 • Politiet stopper overgripere

  En etterforskningsgruppe i Agder-politiet har det siste året jobbet målrettet med å stoppe overgripere. Politiet har aksjonert mot flere personer som har lastet ned overgrepsbilder av barn og så langt er over 20 personer pågrepet.

  Video Rettsak etter nett-overgrep
  Foto: Nyhetsspiller
 • Flere skal etterforske overgrep

  Flere av de elleve nye stillingene til Agder politidistrikt vil trolig bli brukt til å etterforske seksuelle overgrep. Antallet slike saker økte med 70 prosent i fjor. Stillingene skal besettes til høsten, ifølge visepolitimester Arne Sundvoll.

  Operasjon Dark Room Agder
  Foto: Geir Ingar Egeland / NRK
 • 11 nye politistillinger

  Agder politidistrikt får 11 nye årsverk i år. Ernst Olav Lunde, leder for politiets fellesforbund i Agder, sier til Fædrelandsvennen at politiet er fornøyd med det de kan få av ressurser, men at behovet er på 40–50 nye stillinger.

  Arendal politistasjon
  Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK
 • Overgrep på internett øker

  Agder politidistrikt og Kripos skal gjennomføre en forebyggende kampanje kalt «Delbart?» på ungdomsskoler i Agder. Politiet ønsker å redusere nettrelaterte overgrep mot barn og unge. Politiet har avdekket økning i slike saker i 2018.

 • Flere anmeldte sedelighetssaker

  I Agder politidistrikt ble det i 2018 registrert 420 sedelighetssaker. Det er en økning på 37 prosent fra 2017. – Det er vanskelig å si om dette skyldes en økning i antall overgrep eller en reduksjon i mørketall, sier politimester Kirsten Lindeberg.

Tinghuset i Kristiansand