Arendalstoner ved Stillehavet

Hun sitter med Stillehavet rundt seg. Men tankene og musikervennene er ved Pollen i Arendal. På SørlandsScenen onsdag er Hanne Jøstensen med fra New Zealand, der hun har laget sin første plate - med hjelp fra Sørlandet.

Hanne Jøstensen

Hanne Jøstensen ved sjøen i Island Bay i Wellington, hvor hun bor.

Foto: Leigh Wallace

Selv i hovedstaden Wellington på New Zealand har Hanne gode kontakter i det sørlandske musikkliv. Og plata er produsert på andre siden av kloden med god hjelp fra nord.

Flyttet fra Arendal

Hanne Jøstenen dro fra Arendal til utlandet for å studerer. Og da hun endte på New Zealand var planen å bli der i tre år.

Nå er dette ti år siden og hun har etablert seg på øya i Stillehavet med samboer og to små barn og med musikk som en viktig del av hverdagen.

Jøstensen forteller at hun skriver om de nære ting i tekstene sine. Som for eksempel om det å bli mamma og å miste sin kjære pappa.

– Tittellåten på EPen er til pappa. «Watch over me» heter den og teksten er på engelsk. Det er jo ikke så mange som forstår norsk her, legger hun til.

– Og selv om ikke pappa snakket engelsk er jeg sikker på at han forstår sangen jeg har tilegnet ham, forklarer hun på telefon fra sitt bosted i Wellington på New Zealand.

Sin ikke-typiske arendalsdialekt forklarer hun med at hun bodde noen år på Sula som liten.

– Men jeg er født i Arendal og kom tilbake til Sørlandsbyen da jeg var ti år. Der har jeg spilt i guttemusikken og sunget i kor, legger hun til.

– Så musikken har vært med meg i mange år.

Hanne Jøstensen

Bilde fra CD-slippet som ble holdt på Blackmore & Best Art Gallery i Wellington. På bildet er også Susan Fullerton-Smith på bratsj.

Foto: Steph Russell

Pianist fra Arendal

Plata inneholder fem egenkomponerte låter og er spilt inn på New Zealand. Men likevel er det et arendalspreg på innspillingen.

– Det er fantastisk hvilke muligheter man har i dag, sier platedebutanten og viser til at hun har fått med seg en pianist fra hjembyen på plata.

– Rasmus Solem spiller på to av sangene mine. Vi jobbet via internett og sendte lydfiler frem og tilbake. Det er flott å ha med en musiker hjemmefra på debutplata, sier hun.

– Jeg er godt fornøyd med mottakelsen av plata, så langt forteller Hanne Jøstensen.

– Den har fått fine anmeldelser i lokalpressen her jeg er nå, i et par norske aviser og til og med i England. Og den blir spilt litt på radio her og det er stas!, sier Hanne Jøstensen på linje fra New Zealand, og legger til at hun hører en del på norsk radio og gjerne vil at musikken skal høres i Norge også.

Vil ha konsert på hjemmebane

– Nå gleder jeg meg til å presentere den på SørlandsScenen, sier stemmen i telefonen.

– Det er en stund siden jeg har vært hjemme i Arendal nå. Det er en lang reise spesielt med to små barn, understerker Hanne Jøstensen. Men legger til at det kanskje kan det bli konsert på hjemmebane neste gang familien tar turen fra Wellington til Arendal.

– Det hadde vært gøy!

Torsdag ettermiddag tar musikkanmelder Øyvind Nyvoll for seg EPen til Hanne Jøstensen i ukas Musikksnakk.