Hopp til innhold

Advarer mot falske sex-regninger

Forbrukerkontoret i Agder advarer mot falske inkassokrav fra sextelefoner. Flere har fått slike krav fra et firma som ikke eksisterer. Svindlerne bruker navnet til seriøse inkassofirma for å lure til seg penger.

Video Telesex-svindlere truer med inkasso

Forbrukerrådet tror folk betaler for de fiktive sex-telefonene for å slippe ubehagelige spørsmål.

Tror mange betaler

– Vi er kjent med at noen får falske fakturaer. Når de får et inkassovarsel som gir uttrykk for at det er kjøpt sex-tjenester på telefon, så er det nok mange som for å unngå bråk bare betaler dette, tror regiondirektør Ole Asbjørn Lie i Forbrukerrådet.

Navnet på inkassofirmaet er ekte, men firmanavnet blir misbrukt for å lure folk.

– Det er jo også beklagelig for de firmaene som blir utsatt for dette, sier Lie.

Eksisterer ikke

Han tror de som driver med svindelen selv har fått et inkassovarsel fra det reelle inkassoselskapet, for å så forfalske regningene ved å bytte om på tall og bokstaver. Slik lures folk til å tro at regningene er ekte.

Et raskt søk på internett avslører at svindelfirmaet "Hot-Line Tele" ikke finnes.

– Jeg kom frem til at dette firmaet ikke eksisterer når jeg søker i Brønnøysund. Så sant navnet er stavet riktig, så er dette et firma som ikke finnes, sier Lie i Forbrukerrrådet.

– Dette er et navn som ligner veldig på firmaer som driver innen teleunderholdningsbransjen, eller sexunderholdningsbransjen. Men det er nok ikke et reelt firma siden det ikke er i Brønnøysund-registeret, sier Lie.