NRK Meny
Normal

"Mor Canal Street" gir seg ikke

66 år gamle Kirsten Christensen er selve morsfiguren i Canal Street-festivalen i Arendal, etter årevis som frivillig og ansvar for artistene. Hun lover topp stemning når Suzanne Vega og Beth Hart går på scenen på Hovedscenen torsdag kveld.

Kirsten Cristensen

Kirsten Christensen er sliten, men fornøyd etter årevis som frivillig på Canal Street

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Kirsten vet ikke selv nøyaktig hvor lenge hun har vært med i den 19 år gamle festivalen, men lenge og solid nok til å bli omtalt som «Mor Canal Street » av andre frivillige.

Frivilligshetsfestivalen

For Canal Street som pågår i Arendal frem til søndag, er basert på frivillighet.

300 personer bruker fritid og ferie på at alt skal fungere. Når NRK møter Kirsten innimellom alle avtalene, innrømmer hun at hun er småsliten, men samtidig lykkelig over å være en del av det kontrollerte kaoset.

– Jeg er i festivalmodus og gleder meg stort til kveldens konsert. Jeg har allerede tatt imot musikerne til Beth Hart, og de var i kjempeslag, sier hun.

Festivalarbeideren som også er den eldste i staben, har prøvd å legge inn årene flere ganger, sist foran årets festival:

– Men da fikk jeg bare klar beskjed om å fortsette, humrer 66-åringen, som ikke har planer om å gi seg foreløpig.

Publikum under Canal Street i Arendal

Fullsatt foran hovedscenen på Sam Eydes plass under Canal Street.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Krevde legoklosser og saltvannsbad

I sine mange år som artistkontakt under Canal Street har hun hatt hovedansvaret for at artister som Bob Geldof, Salomon Burke og Gary Moore skulle trives.

Det innebærer ønsker eller såkalte «raidere» av mer eller mindre forståelig art.

Sammen med Geldof fikk Kirsten seg et bad på Merdøfjorden, mens den nå avdøde gitaristen Gary Moore krevde å bade innendørs i et eget saltvannsbasseng da han besøkte festivalen i 2007.

Gary Moore

Kirsten måtte skaffe den irske gitaristen Gary Moore saltvannsbad under Canal Street festivalen i 2007.

Foto: URS FLUEELER / AP

– En annen storhet krevde legoklosser på hotellrommet, så det mangler ikke på ønsker som skal oppfylles, humrer Christensen, som sier de klarer å oppfylle det meste.

Arendal drives av frivillige

Arendal er kjent for å ha mye frivillighet og dugnadsånd, der arrangementer som Norwegian Grand Prix, Arendal båtmesse, i regi av Trauma, Arendalsuka og Canal Street, er noen eksempler.

Ordfører Einar Halvorsen (H), roser arbeidet Kirsten og de 300 andre frivillige gjør under musikkfestivalen, som han mener løfter byen.

– Det er et fantastisk arrangement og dugnadsinnsatsen er helt avgjørende, sier Halvorsen.

For noen år siden tok han selv del i dugnadsarbeidet under Canal Street og skjenket øl som frivillig.