Headlinerne klare til ny rockefest

Festivalledelsen i Kvinesdal mener de har oppskriften klar for å reise kjerrringa. Heavy metal fra Las Vegas og gotisk metal fra Nederland topper festivalplakaten.

Five Finger Death Punch

Disse tøffingene fra Las Vegas utgjør Five Finger Death Punch. Deres eneste konsert i Norge neste år blir på Øyesletta i Kvinesdal.

Foto: Norway Rock festival

Norway Rock Festival har de åtte første bandene klare når festivalen gjenoppstår neste sommer.

– Alt er klart for å få tilbake den gode stemninga vi alle husker fra Øyesletta, forteller presseansvarlig Ann Frestad og booking manager Kjell Arne «Kelly» Aamodt.

Festivalen, som ble arrangert for første gang i 2006, ble lagt ned i 2011 på grunn av et underskudd på to millioner kroner. Arbeidet med å få festivalen i gang har pågått en stund.

Gjenoppstår ti år etter starten

8–10. juli 2016 skal de første artistene gå på scenen, 10 år etter at festivalen for første gang så dagens lys – da som Kvinesdal Rock.

– Vi er veldig stolte over å fortelle hvem som blir headlinere allerede nå, sier festivalledelsen.

Det amerikanske heavy metal-bandet Five Finger Death Punch og nederlandske Whitin Temptation topper bandlista. Ifølge festivalledelsen blir de to bandenes stopp i Kvinesdal eneste konsert de gjør i Norge i 2016.

Ellers har Norway Rock svenske Avatar, norske Niterain samt The Carburetors, To sørlandsband får også spilletid på neste års festival. Mandal- og Kristiansand-baserte Communic og Guardians of Time skal spille i juli.

Komprimert musikkfest

Allerede i august i fjor ble det kjent at Norway Rock ville gjøre et forsøk på gjenoppstå i 2016. I september ble festivaldatoen klar.

Ildsjelene bak Norway Rock fortalte da at de ønsket å gjenreise festivalskuta med en komprimert musikkfest over tre dager.

– Det er nå dannet nytt selskap som skal ta seg av driften og det organisatoriske. Ildsjeler, nye og gamle, og bygda Kvinesdal er nå klare for bygge opp festivalen i en forsiktig oppoverbakke, skrev festivalledelsen i en pressemelding for to måneder siden.

Gikk konkurs i 2011

Festivalen på Øyesletta i Kvinesdal serverte i storhetstiden legender som Motörhead, Gary Moore, Alice Cooper og Twisted Sister fra scenen..

1. september 2011 leverte Norway Rock Festival inn oppbudsbegjæring til Lister tingrett, og begjærte seg selv konkurs etter blant annet ett underskudd på rundt to millioner kroner.

En av faktorene til underskuddet var at store MC-miljøer boikottet festivalen på grunn av en betent strid om jakkemerker.