NRK Meny
Normal

– Vi må ta seieren eller tapet sammen

André Vaaler er Start-supporter til evig tid. Han ber folk gå på kamp for den gode opplevelsen uansett om det blir seier eller tap.

André Vaaler

André Vaaler håper Start-supportere kan stå sammen, både under nedturer og oppturer.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Start har ikke vunnet en eneste hjemmekamp siden de slo Stabækk 4–1 i juli i år. André Vaaler innrømmer at det er tungt å være supporter for tiden, men mener man ikke må gå i kjelleren selv om favorittlaget taper.

– Vi må ta en dag om gangen, og ikke la tungsinnet over tapte poeng vrenge i sjela. Vi må ta de oppturene og nedturene som kommer, sier Start-supporter André Vaaler.

I ett blogginnlegg skriver han at «Bekymringer gir aldri poeng», og han tror det i nedgangstider er viktigere enn noen gang å stå samlet på Sør-Arena.

Han ber folk gå på kamp med et mål om å bli underholdt, og dele kampen med dem som er der.

– Vi må ta seieren eller tapet sammen. Da blir det et mer fellesskap over det, og kanskje til slutt mer poeng ut av det også.

Har elsket Start i 19 år

– Det handler om å leve med alt det å være supporter fører med seg. Selv er jeg Start-supporter til evig tid, sier Vaaler.

Vaaler har hatt sørlandsklubben kjær i 19 år, men selv er han ikke opprinnelig sørlending. Da han traff kvinnen i sitt liv, ble han bosatt i Kristiansand.

Han husker fortsatt sin første Start-kamp, og hvordan det ble klubben i hans hjerte.

Det var en dag i mai i 1996. Han gikk på kamp alene, kun for å se fotball.

– Det var en kamp alle trodde skulle ende med tap, men så ble det en 2–1 seier isteden. Det var Steinar Pedersen som scoret begge målene. Det endte med en omfavnelse av en sørlending jeg aldri hadde møtt før. Og fra den dagen var Start i hjertet mitt.

Besøkte Sørlandssendinga

Vaaler har også skrevet teksten til Start-sangen «Heltane fra Sørlandet». Se hele intervjuet da han gjestet Sørlandssendinga her:

André Vaaler på Sørlandssendinga