NRK Meny
Normal

Tine Sundtoft forsvarer klimasatsingen i statsbudsjettet

Tine Sundtoft var opptatt av helhetlig og langsiktig tenking da hun forsvarte regjeringens klimapolitikk på «Politisk kvarter» på NRK P2 fredag morgen.

Created by InfoDispatcher

– Det viktigste vi legger opp til i dette budsjettet er en helhetlig satsing på klimapolitikken. Vi skal omstille samfunnet til et lavutslippssamfunn i 2050. Det er langsiktig arbeid, sier Sundtoft.

Hun mener regjeringens klima- og miljøsatsing går igjen på mange områder, og at man ikke utelukkende kan måle etter budsjettet til hennes departement.

Hun nevner langtidsprogrammet for forsking og høyere utdannelse som et eksempel.

– Noe av satsingen i langtidsprogrammet er forskning på lavutslippssamfunnet, klima og hav. Det ligger på kunnskapsdepartementets budsjett, ikke på mitt budsjett. Det viser hvordan vi griper fatt i den omstillingen på en konkret og god måte, sier Sundtoft.

– Sitter trygt

Kritikken har kommet fra miljøbevegelsen og småpartiene på Stortinget. Enkelte har krevd Sundtofts avgang.

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam tror Sundtoft sitter trygt.

Magnus Takvam

Politisk kommentator Magnus Takvam tror Tine Sundtoft sitter trygt.

Foto: NRK

– Kritikken er sterk, men har først og fremst brodd mot Erna Solberg og Siv Jensen, altså regjeringsledelsen. Så sier man at det er opp til Tine Sundtoft om hun synes det er politisk forsvarlig å være klima- og miljøminister i en regjering som etter deres mening leverer så dårlig, sier Takvam.

Tror du dette ender med at hun må gå av?

– Det sies ofte at ingen sitter tryggere enn når det kreves at en statsråd skal gå. Jeg tror ikke det blir tilfelle på kort sikt, med mindre hun selv finner ut at hun vil gå av. Det ville vært overraskende og ingenting tyder på det nå, sier Takvam.

Hør Magnus Takvam kommentere kritikken mot Sundtoft: