Hopp til innhold

24 ansatte mister jobben – skal se på andre muligheter

Den undersjøiske restauranten Under i Lindesnes sier opp alle ansatte. Daglig leder sier at besøkssvikt i vinterhalvåret tvinger fram en endring.

Under sier opp alle ansatte. Daglig leder og eier av «Under» Stig Ubostad

Daglig leder av restauranten Under, Stig Ubostad, sier oppsigelsene av alle de ansatte er for å unngå en krise.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Verden var ganske annerledes da vi åpnet enn den er nå. På denne tiden av året har vi ikke like mange gjester, så vi må håndtere dette før det er for sent, sier daglig leder og eier av «Under» Stig Ubostad.

Torsdag skrev Fædrelandsvennen at alle de 24 ansatte ved restauranten i fjæresteinene på Båly i Lindesnes mister jobbene sine.

– Det handler om at vi skal unngå krise. Vi vil være føre var, og har tatt et valg om å endre noe av driften, sier Ubostad.

Han sier de har sett at det mest ansvarlige og ryddige er å si opp de ansatte.

Ifølge Fædrelandsvennen er både for få gjester og krav fra Arbeidstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid årsaken til det som nå skjer.

Under sier opp alle ansatte

Undervannsrestauranten har siden 2020 hatt en stjerne fra den prestisjefulle Michelin-guiden.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Skyhøye ambisjoner

Restauranten med utsikt under havoverflaten åpnet i 2019.

Den har fått oppmerksomhet langt utover landegrensene både for Snøhetta-designet og maten.

I 2020 fikk restauranten sin første Michelin-stjerne.

Sjefkokk Nicolai Ellitsgaard, tror det er flere grunner til at det ikke har gått så bra for restauranten.

– Det er sikkert flere ting man kan sette fingeren på, men hovedfaktoren er nok at vi ikke klarte å få nok gjester til at det ble økonomisk bærekraftig. Jeg føler nok at man kunne gjort mer på markedsføringsfronten også, men om det hadde hjulpet, er det jo ingen som vet, sier han.

Han forstår at noe må gjøres med driften, men sier det er vanskelig å si om han blir med videre.

– Det kommer an på ambisjonsnivået, for jeg har et skyhøyt ambisjonsnivå som jeg ønsker å opprettholde.

Nicolai Ellitsgaard

Sjefkokk på Under Nicolai Ellitsgaard tror det er flere ting å sette fingeren på til at det ikke har gått så bra for restauranten.

Foto: Privat

Håper på annet konsept

Daglig leder Ubostad sier de nå går nå inn i en ny og spennende prosess for å se på fremtidige muligheter.

Det er folk i nærmiljøet som håper på en mer folkelig profil.

– Det er jo dyrt og menyen er litt snever. Du må jo være litt veganer og være glad i tang og tare og litt sånn, men jeg skulle gjerne ha vært der, sier Torhild Olsen.

Kathrine Marie Edvardsen Moi kunne tenke seg noe mer vanlig.

– Noe som kan være åpent for alle, et litt annet konsept, sier hun.

Eva Dybvik sier hun er spent på hva det nye konseptet blir.

– Jeg håper det går bra for dem, sier hun.

"Under" restaurant på Båly i Lindesnes

Restauranten Under ligger spektakulært til på Båly i Lindesnes.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK Luftfoto
null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 1,36 kr
Dyrest kl. 07 2,31 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,5 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %