NRK Meny
Normal

-Skru ned forventningene!

Ikke forvent deg bare veier i boligområdene.

Brøyting
Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Folk må skru ned forventningene til brøyting i boligområdene.

Det mener teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansand kommune.

Han støttes av Grete Kvelland Skaara, som er leder av byutviklingsstyret. Sammen skal de sørge for at byen har god nok brøyteberedskap.

Får kritikk

Kristiansand kommune har fått en god del kritikk for å være for sent ute i boligområde etter helgas snøfall, men Kvelland Skaara aksepterer ikke uten videre kritikken.

- Jeg synes brøytingen fungerte veldig bra. Kommunen var godt forberedt. Spesielt på hovedveiene fungerte brøytingen godt. På en del av småveiene i boligområdene må nok folk skru ned forventningene, det er ikke de som kan komme først.

Må ta en prat med noen

Teknisk direktør Ragnar Evensen sier at han er forholdsvis godt fornøyd med brøytingen.

Ragnar Evensen

SKRU NED FORVENTNINGENE: Teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansand kommune mener folk har for høye forventninger.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Spesielt har vi fått ros for at vi klarte å holdene veiene åpne for bussene. Når det gjelder de mindre boligveiene er erfaringene mer blandede. Det skyldes nok at vi har fem-ti nye kontraktører som brøytet for første gang. Vi må ta en prat med noen av dem.

- Men du mener også at folks forventninger er for store?

- Ja, jeg tror nok det. Forventningsnivået må avpasses mot ressursene. Slik som i helga, synes jeg vi hadde en rimelig bra løsning. Men folk må akseptere at det rett etter snøfallet kan bli noe kronglet på de mindre veiene. Jeg synes vi gjorde en bedre jobb i år enn i fjor, selv om været da nok var mer ekstremt, sier Evensen.