- Han er en klovn

Mor til drapsdømte Jan Helge Andersen, mener Klomsæt ikke har nye fakta.

Advokat Sigurd Klomsæt

Viggo Kristiansens advokat, Sigurd Klomsæt, gav både politi, presse og advokater det glatte lag under sitt foredrag om Baneheia-saken i Kristiansand i helga. Men mor til drapsdømte Jan Helge Andersen, mener advokat Sigurd Klomsæt er en stor klovn.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Berit Andersen, mor til drapsdømte Jan Helge Andersen, mener advokat Sigurd Klomsæt er en stor klovn.

Til Fædreladsvennen sier hun at Klomsæt prater mest om seg selv, og ikke legger fram noen nye faktaopplysninger i Baneheia-saken.

LES: KREVER NY RETTSSAK

LES: - SPEKULATIVT OG SÅRENDE

NETT-TV: HÅPER SAKEN IKKE BLIR GJENOPPTATT

I helga var hun på plass på Agder Journalistlags konferanse for å høre adokaten legge fram sin begrunnelse for hvorfor saken mot Viggo Kristiansen bør gjenopptas.

- Sant å si er jeg skuffet. Han er jo en profilert advokat, men i mine øyne er han en stor klovn som prater veldig mye. I det ene øyeblikket sier han at det ikke finnes bevis mot Kristiansen, i det neste skryter han langt og lenge om egne bravader i helt andre saker. Han kommer ikke med en eneste ny faktaopplysning som gjelder denne saken, sier Andersen.

Hvorfor snakke nå?

Kristiansen ble i 2001 dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid for voldtekt og overlagt drap på de to jentene Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Den tidligere bestekameraten Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel i samme sak.

Sant å si er jeg skuffet. Han er jo en profilert advokat, men i mine øyne er han en stor klovn som prater veldig mye.

Berit Andersen / til Fædrelandsvennen

Viggo Kristiansen har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Han ville selv komme til konferansen for å legge fram sin sak, men fikk ikke permisjon.

LES: - BEVISENE VIL FRIKJENNE MEG

LES: NEI TIL PERMISJON

Berit Andersen lurer på hvorfor Viggo Kristiansen nå er villig til å snakke.

- Han har tidd still om det som skjedde i to rettsrunder. Hvorfor i all verden skulle han nå, mer enn åtte år etter, være villig til å si noe? Kan det ha sammenheng med dommen han fikk? sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Familien tror Kristiansen er uskyldig

Viggo Kristiansens far, onkel, tante og fetter var også til stede under journalistkonferansen i helga. Familien tror Kristiansen er uskyldig dømt, og støtter gjenopptakelsen av Baneheia-saken.

LES: KLOMSÆT: - HAN ER DØMT PÅ FØLELSER

Til Dagbladet sier de at Viggo Kristiansen har familiens fulle støtte når han nå søker offentlighet og kjemper for å få straffesaken gjenopptatt.

Viggo bør ta straffen sin og slutte å rote.

Jan Helge Andersen / til Dagbladet

Faren, Svein Kristiansen, sier han aldri har vært i tvil om sønnens uskyld.

- Viggo sa hele tiden ta det med ro, det finnes ingen ting. Det kan ikke være noe der. Dette sa han selv da de såkalte DNA-bevisene var på vei fra Spania. Ja, jeg tror på gutten og mora hans, sier Svein Kristiansen, og henviser til at kona Turid i to rettsinstanser forklarte at hun drapskvelden hadde sett sønnen komme og gå ute i gården.

- Må slutte å rote

Viggo Kristiansens medtiltalte i Baneheia-saken, Jan Helge Andersen, sier i en kommentar til gjenopptakelsen at Kristiansen må ta innover seg sin rolle i saken og akseptere sin straff.

- Viggo bør ta straffen sin og slutte å rote, sier han til Dagbladet.