Hopp til innhold

Vestkantgjeng lover guttastemning i begravelsen til alle de har smittet med korona

Har bestilt kranser med «fitteprins» og «lættis» for å hedre de døde.

Guttastemning

Store fester på Oslos vestkant i sommer har fått mye av skylden for at smittetallene har økt i det siste. Nå ønsker en gruppe vestkantgutter, som var tilstede på flere av disse festene, å gjøre opp for seg.

– Vi er selvsagt lei oss for det som har skjedd. Derfor garanterer vi, her og nå, skikkelig guttastemning i begravelsene til alle vi har smittet med korona, sier Daniel Michelsen.

Bestilt krans

Han røper at gutta allerede har startet planleggingen av begravelsene.

– Per nå har vi bestilt sykt mye bacardi breezers med appelsinsmak, samt blomsterkranser med påskriften «fitteprins» og «lættis» for å hedre de avdøde. Dessuten har vi pumpet jævlig mye i sommer! Alle kommer til å juble av at det bare trengs to bros for å bære kisten, lover han.

Ingen av dem er redde for bli smittet av korona selv, forsikrer Christopher Blaauw-Hansen

– Nei, respiratorene ser jo akkurat som solsengene på Brun og blid, hvor jeg har tilbragt tusenvis av timer. Så det skal gå bra.

Kritiske til restriksjonene

Guttene lover å gjøre det de kan for å lage fete begravelser, men mener myndighetene jobber mot dem.

– Gravølet blir lovlig kort hvis kranene stenger ved midnatt. Og body shots er nesten umulig å gjennomføre med en-meters-regelen, forklarer Frederic Ingstad-Andresen.

Han håper politiet viser forståelse for den vanskelige situasjonen de er i.

– De må faen ikke komme og stenge ned begravelser bare fordi det er 500 gjester som gønner på. Det handler om å vise respekt for de døde.