Hopp til innhold

Støre-glipp på Stortinget: Kalte Equinor-sjef for «statsminister»

Omtalte oljelobby som «regjeringen».

Jonas Gahr Støre

Det var munter stemning under Stortingsdebatten fredag. Grunnen var at Jonas Gahr Støre ved en feil kalte Equinor-sjefen for «statsminister».

– Anders Opedal er en viktig mann. Det grønne skiftet er bare mulig dersom vi har med oss statsministeren… eh, jeg mener pappa. Nei, hehe, sa Støre fra talerstolen.

Norges statsminister henvendte seg så til den humrende salen og la til:

– Jeg visste at den måtte komme på et eller annet tidspunkt.

Skyldte på telefonen

Etterpå skyldte Støre på telefonen sin, hvor han har lagret Opedal som «Statsminister».

– Han ringte meg rett før jeg gikk inn i salen. Det var nok det som gjorde at jeg tenkte på ham. Han ville bare slå av en prat og fortelle meg hva jeg skulle si til Stortinget, forklarer Støre.

I kretsen rundt Støre skal det også ha skapt mye latter at han i alle notater de siste ukene har omtalt oljelobbyen som «regjeringen» og tiltak som «utredninger».

Hektisk valgkamp

– Det var ganske hektisk i valgkampen også, forteller kommunikasjonssjef i Ap, Jarle Roheim Håkonsen, med et smil. Han minnes spesielt de mange møtene mellom Støre og vanlige Equinor-sjefer.

– Da hendte det flere ganger at Jonas satte seg inn i en drosje og ba sjåføren kjøre oss til statsministerboligen på Fornebu.

Godt humør

Støre selv tar forsnakkelsene med godt humør.

– Det er jo så mye som skjer for tiden. Nå er det snart MDGs landsmøte i Glasgow, sier han, og legger til at han skal forhandle om statsbudsjettet med AUF-leder Audun Lysbakken.

– Dessuten er jeg i full gang med å pugge nyttårstalen som snart skal spilles inn. Jeg øver meg på å si «kjære landsmenn». Akkurat den er litt tricky for meg. Det er så lett å si «kjære franskmenn».