Jubel i Bergen: Brann-supportere gleder seg til å sparke RBK-trener i november

– En trener alle parter vil bli fornøyde med å sparke.

Kåre Ingebrigtsen

Ansettelsen av Kåre Ingebrigtsen som ny trener for Brann har blitt tatt godt imot i Bergen.

– Alle reagerte med spontan jubel, forteller leder for supporterklubben Bataljonen, Roger Lillebøe Hansen.

– Endelig får vi muligheten til å sparke en fyr fra Rosenborg!

Ansettelsen blir regnet som en gest til supporterne. Sportssjef i Brann er lettet over utfallet.

– Kåre er en trener alle parter vil bli fornøyde med å sparke i november. Da han først var tilgjengelig, skulle det ikke stå på pengene. Det var viktig å handle raskt.

Vurderte andre kandidater

Sparkekandidater som Kjetil Rekdal og Tom Nordlie ble også vurdert, men da Kåre Ingebrigtsens navn kom opp var det egentlig aldri noen tvil.

– Interessen for klubben har vært dalende, og det har vært viktig for styret å skape entusiasme igjen. Derfor er vi også veldig tydelige på målsettingen for denne sesongen: Brann skal kaste en RBK-er på dør.

Mandag ble det meldt at Bergens Tidende allerede er i forhandlinger om å sikre seg TV-rettighetene til avskjeden. Avisen lover bergenserne storskjerm og fyrverkeri på Festplassen.

– Jeg synes det er bra at styret i Brann er så tydelige. De ønsker seg underholdende avskjeder, og det har Kåre Ingebrigtsen levert mange ganger tidligere, sier Anders Pamer i BT.

Skrev ny tekst

Ikke lenge etter at ansettelsen ble et faktum, skrev supporterne om teksten på «Gullet ska hem». Allerede mandag kveld kan man høre dem synge: «Hele Bergen vet at trønder må gå. Trønder må gå. Trønder må gå, hem til Trondheim. Trønder må gå»

Enkelte eksperter har imidlertid vært kritiske til ansettelsen, blant dem tidligere TV2-journalist Davy Wathne.

– Det er viktig med litt rivalisering mellom Rosenborg og Brann, men dette er å gå for langt! Ingen fortjener å bli Brann-trener. Selv ikke en fra Rosenborg.