Hopp til innhold

Espen Barth Eide: – Ingen motsetning mellom dyrere og billigere bensin

– Dyr og billig går hånd i hånd.

Espen Barth Eide

Den nye regjeringen er allerede i hardt vær etter uklarheter om det faktisk blir billigere eller dyrere å kjøre bil i Norge framover. Nå rydder klima- og miljøminister Espen Barth Eide opp i debatten.

– Det har vært mye forvirring og usikkerhet rundt dette, men det er egentlig veldig enkelt: Denne regjeringen er tilhenger av både billig og dyr bensin, slår han fast.

Kunstig motsetning

Han er helt sikker på at det nye mannskapet til Støre kommer til å levere på dette punktet.

– Det er en kunstig motsetning mellom billig og dyr bensin. Hvis vi hever blikket, og ser på det store bildet, så blir bensinen noe dyrere. På den annen side vil den også bli noe billigere.

– Det som er helt sikkert er at bensinprisen ikke kommer til å bli som før. Utfordringen blir å finne balansen mellom billig og dyr, uten at prisene blir stående på stedet hvil.

Unyansert

Han mener det er altfor enkelt og unyansert å si at regjeringspartiene bryter sine valgløfter.

– Vi både bryter og holder nøyaktig de samme valgløftene. For vår del handler det om at bensin skal bli dyrere. Men denne økningen skal kompenseres for, slik at denne økningen ikke blir så stor at det går ut over målet om at det skal bli billigere.

Kompromisser

Dyr og billig går hånd i hånd for Barth Eide, som mener det ikke er noen motsetning mellom god og dårlig politikk.

– Politikk handler om å finne kompromisser mellom gode og dårlige løsninger. Jeg har aldri vært tilhenger av bare gode eller bare dårlige løsninger, det mener jeg er ansvarlig. Et styringsparti må kunne se at både de gode idéene og de dårlige idéene er gode og dårlige.

– Verden er ikke svart-hvitt. Det er fullt mulig å få til en tydelig retningsendring for landet uten å ta stilling. Folk kan være trygge på at denne regjeringen skal legge om kursen uten å dreie på rattet.