Hopp til innhold

Vil ha ny utenriksterminal

Rogalandsbenken lover å ta fatt i saken.

Widerøe flyr fra Haugesund til København

Rogalandbenken vil ha ny utenriksterminal på Helganes. På bildet er Widerøes første fly i den nye Københavnruten klar for avgang.

Foto: Tor André Johannessen

Rogalandsbenken på Stortinget tar nå fatt i saken om ny utenlandsterminal på Haugesund lufthavn Karmøy.
Både administrasjonen og styret i Avinor har takket nei til tilbudet fra Lufthavnutbygging AS om en gunstig finansieringspakke til 70 millioner kroner.

Stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim fra Venstre mener det er meningsløst av Avinor å si nei når finansieringen og sterk lokal vilje hos private utbyggere er til stede.

- Behovet er tilstede

- Vi skal gjøre et forsøk på å legge presse på for å få til dette. Så er det et spørmål om den nye regjeringen er like fleksibel som den forrige var. Det bør den være for behovet er tilstede og løsningen er tilgjengelig. Det er meningsløst hvis dette skal stoppes av politisk prestisje, eller av en ideologi som sier at dette må gjøres i offentlig regi, sier Gunnar Kvassheim.

- Politisk press er avgjørende

Lufthavnutbygging AS har fått nei fra ledelsen i Avinor. Styrelederen i Avinor har også gjort det klart at styret ikke vil overprøve administrasjonenes avgjørelse.

Marin Laurhammer i Norsk lufthavnutbygging AS mener at et politisk press fra rogalandsbenken er helt avgjørende dersom utenlandsterminalen ved Haugesund Lufthavn, Karmøy skal bygges ut for 70 millioner kroner. - Det blir opp til lokale politikere og andre å ta dette videre dersom en ønsker å få det til, sier Laurhammer.

Flyplassen på Helganes
Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK