Viking legger millioner på bordet for ny trener

Det skal ikke stå på den skrantende økonomien i Vikings jakt på ny trener. Etter fredagens aksjonærmøte ble det klart at klubben er villig til å bla opp for den «rette» treneren.

Stig H. Christiansen

Styreleder i Viking AS, Stig Christiansen, la i dag fram konkrete planer for å få Viking tilbake i toppdivisjonen i norsk fotball. Han har lite imot å bruke millioner på ny trener.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Vi er allerede i dialog med mange trenere, sier styreleder i Viking AS, Stig H. Christiansen

For klubben er beløpet irrelevant for å få rett mann på plass.

– Vi tenker ikke på det. Vi skal ha den rette treneren som kommer inn, bygger klubb og tar laget tilbake, sier styrelederen.

– Om det så koster to millioner å lønne ham?

– Ja. Vi skal ha den rette treneren som tar oss tilbake til eliteserien i 2019, sier styrelederen.

På tampen av Viking sin krisesesong står laget uten hovedtrener etter at engelske Ian Burchnall, til hans egen overraskelse, fikk sparken. Fredag morgen bekrefter klubben til NRK at også sportssjef Bård Wiggen er ferdig i klubben.

Vikings Rasmus Martinsen

Rasmus Martinsen (t.v.) fikk se det røde kortet av dommer Rohit Saggi, da Viking rykket ned i snøværet på Alfheim i oktober.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Slagplan for å komme opp igjen

Fredag møttes aksjonærene i Viking til møte om situasjonen i klubben. Her ble det presentert planer for hvordan fotballklubben skal ta seg opp i Eliteserien igjen – og hva det vil koste.

– Vi gikk grundig gjennom planene vi har for Viking. Jeg opplever at vi fikk full støtte fra aksjonærene, sier han.

Ifølge styrelederen er de viktigste punktene i planen som følger:

  • Få på plass et godt økonomisk grunnlag til å drive klubben videre.
  • En trener som er rett mann til å bygge klubb – og leder laget fram til eliteseriespill igjen. Målet er å innta den øverste divisjonen igjen i 2019.
  • Spillere som trengs for å ta laget tilbake igjen til toppen. Styrelederen mener de har en klar lagplan, men at det her er flere føringer med tanke på prisnivå.

– Dere hadde jo gode planer i sommer også?

– Jeg skal innrømme at vi ikke var så godt forberedt da, som nå, sier Christiansen.

Jobber hardt med økonomien

Eirik Henningsen

Eirik Henningsen, daglig leder i Viking FK, er trygg på at Viking skal komme tilbake til norsk toppfotball.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Fotballklubben jobber nå med budsjettene, og daglig leder Eirik Henningsen opplyser at det er uklart om det trengs mer penger fra aksjonærene for å komme i mål.

– Nedrykket kosta oss rundt 18 millioner i lavere inntekter. Derfor bruker vi mye energi på å få budsjettet i balanse nå. Hva som skjer rundt salg av Viking stadion er også sentralt med det økonomiske arbeidet videre, sier han.

Etter møtet med aksjonærene fredag, ser Henningsen positivt på Vikings framtid – til tross for at situasjonen per i dag er mørk.

– Det var et godt møte i dag. Jeg har inntrykk av at aksjonærene er med oss, og virkelig har et hjerte for Viking, sier han.