Wiggen ferdig i Viking etter massiv kritikk

Bård Wiggen har sagt opp stillingen som sportssjef i Viking. Det skjer etter at supporterne over lang tid har krevd hans avgang.

Bård Wiggen

Ifølge Stavanger Aftenblad gir sportssjef Bård Wiggen seg etter to år i klubben.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Henningsen bekrefter fredag morgen til NRK at sportssjef Bård Wiggen leverte inn sin oppsigelse torsdag.

I går meldte Aftenbladet at sportssjefen hadde sagt opp, men ingen bekreftet den gang saken. Til Eurosport.no sa Wiggen torsdag at han fortsatt er sportssjef.

– Det er ingenting nytt å melde. Jeg kan bekrefte at jeg fortsatt er sportssjef i Viking, sier Bård Wiggen til Eurosport.no torsdag kveld.

Nå er altså Wiggen ferdig i klubben, som for første gang på 31 år rykket ned til 1. divisjon.

Wiggen forlater klubben kun en uke etter at trener Ian Burchnall fikk sparken.

Trønderen ble i november 2015 ansatt som direktør for fotball og utvikling i Viking. I mars i år ble stillingen endret, og Wiggen har jobbet tettere på det sportslige på A-laget.

– Bård Wiggen har gjort veldig mye bra for klubben. Det er synd at han forlater oss, men akkurat nå er det kanskje det beste for klubben og Bård, sier styreleder i Viking AS, Stig Christiansen.

Wiggen har fått krass kritikk for spillerne som har blitt hentet inn til klubben. Flere av Viking-supporterne har den siste tiden hengt opp bannere og startet et opprop for å bli kvitt trønderen.

NRK har gjentatte ganger fredag morgen prøvd å komme i kontakt med Wiggen, men har foreløpig ikke lykkes med det. Til Aftenbladet forklarer Wiggen hvorfor han slutter i jobben:

– Det er to hovedgrunner til det. Vi har ikke lykkes i å finne jobb til fruen her, det har jeg hele tiden sagt var viktig. Den andre grunnen er at jobben har vært veldig krevende under utrolig vanskelige forutsetninger. Det har den vært for alle i klubben.

Flere nyheter fra Rogaland