Venstre-topp var svær i kjeften – nå må han gå Stavanger-Oslo

«Jeg lover å gå til Oslo hvis Fornybarfondet kommer til regionen» skrev Venstre-topp Per A. Thorbjørnsen i et debattinnlegg i desember. I dag begynte han på den lange turen.

Per A. Thorbjørnsen

Venstre-topp Per A. Thorbjørnsen må ta beina fatt.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Jeg løper i gleden over at Fornybarfondet havnet i Stavanger, men jeg må innrømme at jeg ikke kjenner på så mye glede akkurat nå.

Han pleier å bruke store ord, men det spørs om Venstres gruppeleder i Stavanger, Per A. Thorbjørnsen, ikke vil være litt mer forsiktig fremover.

64-åringen skrev i desember et leserinnlegg i Aftenbladet som han nå får merke konsekvensene av.

«Jeg lover å gå til Oslo hvis Fornybarfondet kommer til regionen» skrev han. Drøyt to måneder senere ble det klart at olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) legger fondet til oljehovedstaden. Så da var det bare å knytte på seg joggeskoene.

Det var prisen for Fornybarfondet

Her er Venstre-toppen på vei til Oslo.

Over 50 mil

Alle som har sett et Norgeskart kan se at det er langt mellom Oslo og Stavanger. Over 50 mil. Thorbjørnsen har langt igjen.

– Jeg har unnagjort cirka 1/45 del, men det går bra. Jeg er ved godt mot. Akkurat nå bekymrer jeg meg for at jeg har kledd meg for mye, men jeg skal løpe gjennom natten. Da kan det være lurt å ha noen grader å gå på, det blir sikkert kaldere etter hvert, sier Venstre-toppen.

Folkehelse

Strategien til Thorbjørnsen er å løpe rolig i tre mil, så gå gjennom natten. Målet er Ådneram turisthytte i morgen.

– Det er i alle fall strategien, men alle sier til meg at det er ingen skam å snu.

64-åringen skal til Setesdal i løpet av helga, så til Oslo. Thorbjørnsen tror det kommer noe godt ut av turen.

– Jeg tror at dette er lurt, at dette er folkehelse. Og dette er å være begeistret over fantastiske politiske vedtak, sier han.