Hopp til innhold

– Siktede har erkjent å ha drept en mann

En mann i 20-årene er siktet for drap, etter at en mann er funnet død på en privatadresse i Sandnes. Det skal være en relasjon mellom de to. Ingenting tyder på at flere er involvert i saken.

Drap i Sandnes

Krimteknikere har vært å jobbet på åstedet hele søndagen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Den drepte er ikke formelt identifisert, men politiet har en klar oppfatning av hvem det er. Politiet mener det er en relasjon mellom den drepte og siktede, sier Fredrik Martin Soma, politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt.

Siktede har erkjent drapet i avhør. Politiet vil ikke si noe mer om hva han har forklart, eller hvordan selve drapet er begått.

Politiet vil ikke si noe mer konkret om verken hvem de to mennene er, hva som har skjedd, eller hva som er foranledningen til drapet.

Politiadvokat Fredrik Martin Soma

Politiadvokat Fredrik Martin Soma på pressekonferansen ved Sør-Vest politidistrikt lille julaften.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Det er ting som kom fram på stedet, og det siktede har forklart i etterkant, som er grunnlaget for siktelsen, sier Soma. Han legger til at de to ikke tilhører noe spesielt miljø.

Politiet har ingen grunn til å tro at det er flere personer involvert i saken.

Varslet selv om drapet

Det var rett etter klokka fem i morges at politiet fikk telefon om en død person på en privatadresse. Det var en mann i 20-årene som ringte inn og fortalte dette, og det er samme mann som nå er siktet i saken. Han ble raskt pågrepet, på stedet.

Politiet er i gang med å etterforske saken taktisk og teknisk.

– Det er for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet og bakgrunnen for drapet, sier Soma.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Jæren tingrett julaften morgen, og har fått advokat Vegard Bråstein som forsvarer.

Vegard Bråstein

Advokat Vegard Bråstein er utnevnt som forsvarer for mannen som har erkjent å ha drept en annen person i et hus på Sandnes i dag morges.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Min klient har erkjent at han har drept avdøde, men har foreløbig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffeskyld, sier Bråstein.

Han ønsket ikke å gå i detalj om hva relasjonen mellom hans klient og drapsofferet var.

– Min klient er naturlig nok sterkt preget av det som har skjedd, men har forklart seg godt i avhør, og har det etter forholdene greit.

Drap Sandnes

I firetiden søndag ettermiddag ble liket fraktet bort fra åstedet.

Foto: Mathias Oppedal / NRK