NRK Meny
Normal

Unio støtter havnearbeidernes kamp

– Tariffavtalen er grunnsteinen i et velorganisert arbeidsliv, og det er uakseptabelt at NHO Logistikk og Transport nekter å opprette tariffavtale, sier Unio-leder Anders Folkestad i en kommentar til konflikten som pågår ved Risavika terminal i Stavanger.

Boikott i Risavika

Den lokale ledelsen i Landsorganisasjonen har oppfordret alle fagforeninger til å møte fram for å vise sin støtte til transportarbeiderne i Risavika.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Unio stiller seg dermed bak sitt medlemsforbund Det norske maskinistforbund (DNMF) som sammen med de øvrige sjømannsorganisasjonene støtter Norsk Transportarbeidsforbunds boikott av Risavika terminal.

Oppfordret til boikott

Norsk Transportarbeiderforbund har oppfordret til boikott fordi NHO Logistikk og Transport nekter å opprette tariffavtale for havnearbeiderne ved Risavika terminalen.

–Kampen for en tariffavtale fortjener vår støtte, sier Unio-lederen.

Sjømannsorganisasjonene har sendt et brev til rederiene som trafikkerer Risavika terminal. Der oppfordrer de til å losse og laste i andre havner så lenge boikotten pågår.

Fredag formiddag demonstrerte havnearbeiderne for tariffavtale i Risavika. Demonstranter samlet seg foran porten og nektet å flytte seg.

Viktig havn i landet

Risavika terminal i Stavanger er en stor og viktig nasjonal havn for gods, som betjener det regionale og nasjonale markedet. Havnen har en sterk posisjon med anløp til og fra internasjonale havner, og som knutepunkt for gods som skal videre i Norge.

– Derfor er det svært viktig at det er ordnede lønns- og arbeidsvilkår også her, slår Folkestad fast.

Norsk Transportarbeiderforbund demonstrerer for tariffavtale i Risavika. Demonstrantene har samlet seg foran porten og nekter å flytte seg.

Stemningen var spent da Norsk Transportarbeiderforbund brøt loven og sperret inngangen til Risavika havn fredag formiddag.