NRK Meny
Normal

Sendte store styrker til brann i renseanlegg

Da direktemelding om brann i renseanlegg tikket inn til brannvesenet, ble det sendt ut store styrker til anlegget på Randaberg. – Av tidligere erfaring har vi lært å være føre var i slike situasjoner, sier vaktleder.

Brann i renseanlegg på Randaberg

– Det er alltid fare for at slike branner kan spre seg, sier Gaute A. Larsen i Rogaland Brann og Redning. Det ble sendt ut flere brannbiler til stedet.

Foto: Ola Andreas Bø / NRK

Klokka 10.41 ble brannalarmen ved Ivars renseanlegg på Mekjarvik i Randaberg utløst. Den er direkte kobla til brannvesenet, og kort tid etter ble det sent ut mannskap fra Kvernevik.

– Vi fikk melding fra anlegget om at dette dreide seg om en ulmebrann i et lukket system, og sendte av gårde flere styrker fra Stavanger, sier vaktkommandør i Rogaland Brann og Redning, Gaute A. Larsen.

Det har tidligere vært branner både ved dette anlegget, men også ved andre Ivar-anlegg på Nord-Jæren. Hos Norsk Gjenvinning på Gausel i Stavanger brant det heftig for to år siden. Dette var den fjerde avfallsbrannen på mindre enn ett år.

– Det er alltid fare for at slike branner kan spre seg, og av tidligere erfaringer har vi lært at det er bedre å være føre var, sier Larsen.

Ulmebrannen oppstod inne i et tørkeanlegg der det lages pellets. Varmgang skal ha antent støvet i det lukka systemet.

– Det var en del røyk, men ikke flammer å se, sier Larsen.

Brannvesenet fikk fort kontroll på ulmebrannen ved renseanlegget. Brannmannskap har vært på stedet en stund, for å etterslukke og kontrollere. Klokka 12.00 returnerte alle mannskapene, og ansatte ved Ivar ser til at alt er under kontroll.