To klubb-topper slutter i Viking

Etter tre år i lederstolen er Arne Larsen Økland ferdig som administrerende direktør i Viking. Også kommersiell leder Arild Gjerde trekker seg fra sin stilling.

Created by InfoDispatcher

VIDEO: Arne Larsen Økland bekrefter at han har vært uenig med Viking-styret, men vil ikke utdype hva uenigheten har gått ut på.

– Viking er i gang med nytt strategiarbeid, og står ved en del veivalg. Da har det vært naturlig å vurdere om dette er et passende tidspunkt å gi seg på, sier Arne Larsen Økland.

Etter tre år som Vikings administrerende direktør slutter han nå på dagen.

Øklands tre år som direktør har vært krevende både sportslig og økonomisk, og han forteller at han i forkant av bruddet med klubben har vært uenig med styret i enkelte saker.

Arne Larsen Økland

Arne Larsen Økland.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Det har vært krevende og utfordrende, men det er ikke derfor jeg gir meg. Vi har kommet til et naturlig veiskille, der vi har vært uenige i strategien videre, sier Økland, som presiserer at tiden i Viking også har vært fin.

– Trenger nye krefter

I høst gikk klubben fra å ha to styrer, til ett styre som skal legge premissene for Vikings satsing de kommende årene. Styreleder Charlie Granfelt sier at han har stor respekt for Øklands jobb i klubben, men legger ikke skjul på at han mener klubben har godt av nye krefter.

– Økland har jobbet hardt, og er en god og lojal mann. Men resultatene taler for seg selv både økonomisk og sportslig. Vi har vært tydelige på at vi ønsker ny retning, og da er det opp til hver enkelt å vurdere sin egen stilling, sier Granfeldt, og fortsetter:

– Dersom man ikke vil være med på den satsingen styret legger opp til, er det helt greit. Både Arild og Arne har reflektert over sin egen posisjon og tatt sine egne beslutninger, sier han.

Granfeldt kaller prosessen et opprydningsarbeid, og legger ikke skjul på at klubben er inne i en økonomisk krise.

– Jeg vil si at det er en form for krise, men nå tar vi også affære. Vi trenger en positiv lederkultur og en positiv drivkraft, sier han.

Charlie Granfelt

Styreleder i Viking, Charlie Granfelt.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Går til golfklubben

Kommersiell leder Arild Gjerde går nå over til Sola Golfklubb som kommersiell leder.

– Jeg har over lengre tid hatt en dialog med Sola Golfklubb. Nå, etter 15 år i Viking, føltes det riktig å si ja til muligheten å bli kommersiell leder i golfklubben, forteller Gjerde.

Økonomisjef i Viking, Henning Johannsessen, tar over som konstituert administrerende direktør frem til en permanent løsning er funnet.

Flere nyheter fra Rogaland