NRK Meny
Normal

Tilbake på jobb etter alvorlig MC-uhell

Statens vegvesen har storkontroll over hele landet denne helgen, og Cato Roland i vegvesenet vet godt hvor viktig det er å sikre seg i trafikken. Han er akkurat tilbake i jobb etter at han selv opplevde et alvorlig trafikkuhell for tre uker siden.

Cato Roland

Cato Roland priser er svært takknemlig for at han overlevde den dramatiske ulykken.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

MC-ulykke på Sele

Dette bildet er tatt like etter at Rolands MC kjørte rett i fronten til en pizzabil.

Foto: Ronny Hjertås

Det kunne gått så fryktelig galt. Onsdag for litt over tre uker siden havnet Cato Roland i et alvorlig trafikkuhell, hvor han kjørte MC-en sin front mot front med en liten pizzabil.

– Jeg er glad jeg er her i dag. Det kunne blitt et dramatisk utfall, jeg stupte heldigvis over pizzabilen. Hadde det vært en høyere bil kunne utfallet vært et helt annet, sier Roland.

– Hva husker du like før det smalt?

– Det går så fort. Min første tanke var å svinge til venstre, for der var det en busslomme, men når han som kommer mot meg har samme tanken, da må det bare gå galt, forklarer han.

Godt utstyr

Etter sammenstøtet stupte han rett i asfalten med ansiktet først. Det gikk heldigvis godt, og Roland lovpriser det gode utstyret han var iført.

– Jeg hadde ordentlig utstyr på meg, noe jeg er veldig glad for. Jeg har også en cafe racer, og da kjører jeg med halvhjelm. Det hadde nok ikke gått like godt, sier motorsykkelentusiasten.

Men nå er det viktigste å kontrollere at andre er flinke til å bruke bilbelte, for det er bilbeltebruken vegvesenet legger vekt på under den landsomfattende storkontrollen. Roland mener vi er blitt flinkere til å bruke bilbelte.

– På det antallet vi har stoppet i dag ligger vi på rundt en prosent som kjører uten bilbelte, og det er det bare til å juble og si hurra for, sier han.

Normalt er det to prosent som ikke bruker bilbelte.

Saken fortsetter under bildet.

trafikkontroll

I Oalsgata i Sandnes var det kun en prosent som ikke brukte bilbelte, noe Cato Roland er svært fornøyd med.

– Bryr meg ikke

Det er ikke alle som bryr seg like mye om å bruke bilbelte. Da NRK var med på vegvesenets bilbeltekontroll i Oalsgata i Sandnes i går stoppet de en anonym unnasluntrer. Han fikk bot på 1500 kroner fordi han ikke brukte bilbelte.

– Tar du på deg belte neste gang, uansett hvor kort turen er?

– Nei!

– Så denne lærepengen var ikke dyr nok for deg?

– Nei, det er jo bare køkjøring, det går jo i 20-30 kilometer i timen, sier han.

En annen mann som ble stoppet innrømmer at også han er sløv med å bruke bilbelte.

– Jeg skulle bare rett ned til Sandnes, sier mannen unnskyldende.

Men det kan altså være lurt å legge om vanene å begynne å bruke bilbelte. Denne helgen er vegvesenet ute og har massive kontroller på norske veier.