Normal

Ti personer siktet i omfattende narkosak

Ti personer er varetektsfengslet etter at tollerne på Svinesund gjorde beslag av en «meget betydelig mengde» narkotika i august. Saken etterforskes av Sør-Vest politidistrikt.

– Det er gjort beslag på grensen til Norge, men opplysningen i saken viser at narkotikaen varment for stavangerområdet, sier politiadvokat Thale Thomset i Sør-Vest politidistrikt til NRK.

Ifølge Rogalands Avis er de fleste av de siktede i 20- og 30-årene. I forrige uke pågrep politiet et par fra Bergen, en norsk mann og en tsjekkisk kvinne. Også personer fra Polen, Slovakia, og Litauen er blant de siktede.

– Etterforskningen så langt har, etter politiets oppfatning, avdekket et nettverk som har stått bak mange innførsler av narkotika med betydelige mengder til Norge, og det er gjort betydelige beslag av narkotika i flere biler, opplyser politiadvokaten.

Flere har erkjent straffskyld

Hun vil ikke opplyser hva slags narkotika det er snakk om, ei heller hvor mye.

– Men det er snakk om en meget betydelig mengde, sier politiadvokaten.

– Det er flere som erkjenner befatning med narkotika, og noen har også erkjent straffskyld for innførsel. Men hvor mange ønsker jeg ikke å gå inn på.

Politiet forteller videre at det gjenstår en del etterforskning, og at det er hovedsaklig rollefordelig som nå må avklares. Smuglerruten skal ha vært i stand lenge, og det er mange som kan knyttes til ulike deler av ruten.