Hopp til innhold

Stenger ned Statfjord A

I fjor sa Statoil at de ville holde det gående til 2016 på Statfjord A på grunn av høy oljepris, nå melder selskapet at de vil stenge ned to år tidligere.

Arkivbilde: Oljeboringsplattformen Statfjord A.

Oljeboringsplattformen Statfjord A.

Foto: Jensen, Oddvar Walle / SCANPIX

Statfjord A har holdt gående siden 1978, og levetiden har blitt forlenget flere ganger, nå er det derimot snart slutt for plattformen. Statoil, som er operatør på plattformen, sier nå at de ser for seg en stans av produksjonen fra Statfjord A i 2014.

Les også: Statoil satser på modne felt

Rett før jul sa Statoil til Oilinfo.no at de så for seg å opprettholde produksjonen helt frem til 2016 på grunn av den gunstige oljeprisen.

- Det er ingenting som har forandret seg, men 2014 blir det tidligste vi stanser produksjonen, sier kommunikasjonssjef Ola Anders Skauby til Nrk.

Les også: Gullkontrakt til Reinertsen

Statfjordfeltet har tre installasjoner, A-, B- og C-plattformene. Det er bare Statfjord A som skal stenges ned i første omgang, fra de to øvrige fortsetter jobben med å få ut enda mer olje.

- Statfjord A har en dobbel rolle for tiden. På den ene siden jobber vi nå med å planlegge en nedstengning samtidig som vi også borer nye brønner fra plattformen for å øke utvinningen, sier produksjonsdirektør for Statfjordfeltet, Dag Berg, i en pressemelding.

Les også: Statfjord vernes

Det skal nå sendes ut et forslag på høring til myndigheter, kommuner og interesseorganisasjoner før selskapet lager en endelig plan.

Berg forteller at selskapet allerede i år stenger ned fire brønner i forbindelse med nedstengningen av feltet.