Hopp til innhold

Slik deler du bildene dine med NRK Rogaland

For å få med ditt bilde på Rogalandskartet må du gi beskjed om hvor i fylket du befinner deg.

Laster innhold, vennligst vent..

Bli med oss å lage hele Rogalands fotoalbum! Ta bildet med telefonen din og bruk emneord #NRKRogaland. Bilder som sendes inn plasseres på Rogalandskartet, nøyaktig på det stedet der du tok bildet.

For å sende inn bilder må du benytte bildetjenesten Instagram, og skrive #NRKRogaland i bildeteksten. Dersom du ikke vet hva Instagram eller hashtags er, kan du lese videre for forklaring.

Løsningen krever at man har en smarttelefon og bruker en bestemt app.

Stedstjenester

Hvis du allerede har appen Instagram på telefonen vil det vanligvis fungere om du slår på «Legg til på bildekart» i det du poster bildet (se bilde til høyre).

Legg gjerne til en beskrivelse av bildet, for eksempel hvor dere er og hva dere gjorde, og husk å inkludere hashtag #NRKRogaland i teksten.

Dersom det ikke virker

Bildekartet oppdateres en gang i minuttet. Om det ikke virker kan det være flere grunner til dette. Mest sannsynlig skyldes det at du ikke har aktivert stedstjenester på telefonen din. Om du bruker en iPhone eller iPad, gjør du det slik: Gå først inn på:

Innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester.

NRK app 17. mai-kart

Slå på stedstjenesten.

Slå deretter på Stedstjenester, og sjekk at det også er slått på for appen Instagram, som du finner lengre ned på lista (se bilde).

Slik gjør du det med Android

Android: Slik aktiviserer du GPS for Instagram.

Aktiverer enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter som hvilken modell du har.

Android: Slik aktiviserer du GPS for Instagram. - Aktiverer enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter som hvilken modell du har.
Aktiverer enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter som hvilken modell du har.

Om du bruker Android gjør du som følger: Gå inn på «Innstillinger», og sørg for at «Plassering» eller «Posisjonstilgang» er aktivert.

På mange telefonmodeller må du også aktivere stedsinformasjon i selve kamera-appen. Da starter du ganske enkelt kamera-appen som følger med mobilen, og går inn på «Innstillinger» før du tar bildet (vanligvis er dette et tannhjul-symbol). Der aktiverer du enten «GPS-tagg» eller «Lagre sted i bilder», alt etter hvilken modell du har.

Ufrivillig tagget?

Er du ufrivillig tagget i et bilde på kartet vårt kan du sende en mail til moderator og rapportere det. Du går frem på følgende vis: Trykk deg inn på et bilde. Trykk så på «rapporter bilde» under høyre hjørne. En ferdig adressert mail dukker opp, og du kan rapportere om nøyaktig hvilket bilde du vil ha fjernet.

NRKs 17. mai-kart app