Hopp til innhold

Skal fullføre skolen før platen kommer

Den nyklekkede Idol-vinneren, Siri Vølstad Jensen (17), skal puste med magen og fullføre skolen før hun gir ut sin første plate.

Siri Vølstad Jensen i Idol-finalen i Oslo Spektrum

Siri Vølstad Jensen i Idol-finalen i Oslo Spektrum fredag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det blir plate etter hvert og det blir spillejobber og veldig mye kjekt, sier Siri Vølstad Jensen til NRK.

Men først skal hun tilbake til skolebenken til andre klasse på Vågen videregående skole i Sandnes. Med seieren i talentkonkurransen Idol kommer også en platekontrakt, men for Siri gjelder det ikke å smi mens jernet er varmt.

Siri Vølstad Jensen

Siri Vølstad Jensen.

Foto: NRK

– Vi skal nok ta litt god tid med Siri så hun får tid til å fullført skolen og lage en plate som er fantastisk bra. Vi skal bruke litt tid på å finne en sound som er Siri sin. Det tror jeg er veldig viktig. Nå har det gått ekstremt fort med Idol, så jeg tror det er på tide å puste litt med magen og bruke god til på å finne ut hva Siri har lyst til å lage, sier Idol-produsent Lars Kåre Hustoft.

– Jeg er jo bare en unge

Også Siri selv er enig i at det har gått ekstremt fort. Da Siri meldte seg på Idol ga moren hennes noe motvillig sitt samtykke. Hun mente Siri heller burde vente et år til hun var ferdig på skolen og utvikle seg mer som sanger, men Siri deltok og vant.

– Hun er veldig glad og stolt, men også litt bekymret. Hun synes det er litt skummelt at jeg får så mye oppmerksomhet. Det forstår jeg at hun synes. Jeg er jo fortsatt bare en unge, sier den 17 år gamle Idol-vinneren.

Lars Kåre Hustoft

Låtskriver og produsent Lars Kåre Hustoft.

Foto: Wikimedia commons

– Må ha balanse i sjelen

Fjorårets Idol-vinner, 18 år gamle Jenny Langlo, har ennå ikke gitt ut plate, og har blitt kritisert for å bruke lang tid. Hustoft er ikke bekymret for at Siri venter til Idol-jernet ikke er varmt.

– Det er en balanse mellom å være fort ute og å være en artist som gir ut ei plate som en kan stå for, også om noen år, sier Hustoft.

– Uansett om det er Idol eller ikke, når en er så ung som Siri er, er det mange ting å ta innover seg, og da må en puste litt rolig slik at man har balanse i sjelen når man skal sette seg ned og lage musikk som en skal kunne stå for i mange år, legger han til.

Drømmer om duett med Brad Paisley

Debutplaten står høyt hos Siri Vølstad Jensen når tiden er inne. Etter Idol-finaleseieren har hun måttet bytte ut drømmene sine.

– Da jeg var liten drømte jeg om å vinne Idol. Nå har jeg jo oppnådd det, så da må jeg nesten ha et nytt mål. Jeg har veldig lyst å bli såpass stor en gang at jeg får synge duett med Brad Paisley, sier hun.

Hun var på countrykongens konsert i Stavanger tidligere i år, og er klar på at platen blir i samme sjanger når den kommer.

– Det blir nok ikke sånn honkey-tonk banjogreier, men country blir det uansett, sier Siri Vølstad Jensen.

– Det blir helt klart country. Det blir nok noe som kommer til å nå bredt ut, ikke bare til hard core countryfans. En fin melodi og gode tekster er veldig viktig for Siri, sier Lars Kåre Hustoft.

Siri Vølstad Jensen vant Idol 2013

Siri Vølstad Jensen vant Idol 2013.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix