NRK Meny
Normal

Pass på hyttetakene, nå blir snøen våt og tung

I løpet av helgen kommer nye lavtrykk inn over Vestlandet. Søndag kan snøgrensen stige til 800 meter.

Snømåking på Gullingen

De som ennå ikke har fått snøen bort fra hyttetaket bør gjøre det nå. Fra søndag blir det trolig regnvær i fjellet. Bildet er tatt på Gullingen forrige helg.

Foto: Eirik Kindingstad

– De som fortsatt har mye snø på hyttetaket, bør fjerne den før søndag.

Det sier statsmeteorolog Ida Marie Solbakken ved Værvarslinga for Vestlandet.

Torsdag blir den siste dagen med vintervær på Vestlandet. Dersom du skal nye solen, må du gjøre det torsdag. Allerede fredag går vi inn i en ny periode med lavtrykksaktivitet.

Les også: Så mye snø tåler taket ditt

– Det blir tilskyende vær på fredag. Vi får kuling fra sør, sterk kuling nord for Obrestad, stiv kuling lenger sør. Det blir sludd og regn, sier Solbrekke.

Uvær ved Kvernevik i Stavanger

Til helgen blir det igjen regnvær og kraftig vind langs kysten av Rogaland. Fredag ettermiddag skal det blåse sterk kuling nord for Obrestad.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

I den første lavtrykksrunden stiger ikke temperaturen så kraftig, og snøgrensen vil ligge på mellom 300 og 500 meter. Seinere i helgen er det enda varmere luft i vente.

Regn i fjellet

– De fineste timene i helgen blir tidlig på søndag. På ettermiddagen kommer et nytt lavtrykk. Da vil temperaturen ved kysten stige til sju, åtte grader, og snøgrensen flytter til rundt 800 meter, sier Solbrekke.

Da vil nedbøren komme som regn også i hytteområdene i Rogaland og Vest Agder. Dette er områder som har fått rekordstore snømengder de siste ukene.

Meteorologen mener at det er snakk om et varig væromslag.

– Vi ser ikke noe mer stabilt vintervær med det første, sier Solbrekke.