Skadeverk på over 30 graver på gravlund i Stavanger

STAVANGER (NRK): Politiet har ingen mistenkte etter omfattende hærverk på Eiganes gravlund i Stavanger. Dette er noe av det vondeste folk kan oppleve, mener kirkeverge.

Eiganes Gravlund

HÆRVERK: Slik så det ut på Eiganes gravlund i Stavanger fredag formiddag.

Foto: Erik Waage / NRK

Mellom 30 og 40 gravplasser er berørt av hærverket på gravlunden. Bildene fra Eiganes gravlund viser at planter og pynt fra gravene er dratt opp og kastet utover gravplassen.

Eiganes Gravlund

TRIST: Påtroppende kirkeverge Rune Skagestad ble møtt av et trist syn fredag formiddag.

Foto: Erik Waage / NRK

– Noen har fått blomster fjernet, andre har fått pynt ødelagt. For familiene som blir rammet er dette veldig trist, sier påtroppende kirkeverge Rune Skagestad.

Ingen gravstøtter ble veltet under hærverket. Det ser Skagestad på som positivt, situasjonen tatt i betraktning. Nå arbeider han med å ordne opp på gravlunden, men det er ikke mulig å redde alt.

– Politiet har vært på stedet og opprettet sak, men foreløpig er ingen mistenkt for å stå bak hærverket, sier Kurt Løklingholm, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Vondt for de berørte

Skagestad forteller at gravlunden har vært preget av flere episoder med hærverk den siste tiden. Men denne episoden skiller seg ut på grunn av det store omfanget.

– Dette er noe av det vondeste en kan oppleve. At gaven til de nærmeste blir vandalisert. Dette er ingen god sak, sier den påtroppende kirkevergen.

Anne Grete Valdov er på gravlunden. På graven hun ser til manglet et hjerte. Nå har familien lagt et nytt hjerte på graven som de håper får bli der.

– Det er helt tragisk. Hvilken glede har de av det? Det er grusomt. Her går de og pynter med blomster til dem de er glad i, og så kommer folk og ødelegger, sier hun.