– Misunnelig på de som er aktive i dag

Ole Klemetsen mener legalisering hadde betydd alt for hans egen boksekarriere. Ex-proffen gir Cecilie Brækhus æren for at proffboksing nå blir lovlig.

Ole Klemetsen

Ole Klemetsen mener legalisering hadde betydd alt for hans egen boksekarriere.

Foto: Erik Waage / NRK

– Det er en gledens dag for hele Idretts-Norge, og spesielt for bokserne her i landet.

Det sier Norges mest kjente proffbokser Ole Klemetsen. Stavanger-mannen bokset vel 50 proffkamper i årene fra 1992 til 2001. Han vant 45 av disse kampene.

Nå er Ole Klemetsen trener for yngre boksetalenter. Han setter stor pris på at stortingsflertallet tirsdag kveld sa ja til proffboksing på norsk jord.

– Vi vil være med som alle andre. Det er på tide, for å si det sånn, mener Klemetsen.

Ole Klemetsen får seg en på tygga i "Blod & ære".

Ole Klemetsen bokset vel 50 proffkamper i årene fra 1992 til 2001. Han vant 45 av disse kampene.

Foto: © Reuters Photographer / Reuters / Scanpix

Misunnelig på de aktive i dag

Eksbokseren sier han er dypt misunnelig på dem som er aktive i dag.

– Jeg er veldig glad og fornøyd på deres vegne, men jeg er misunnelig, fordi det hadde betydd så mye for meg i min karriere. I hvert fall økonomisk, og kanskje sportslig. Da hadde vi fått det i litt mer styrte former her hjemme, i stedet for alltid å være ute i løvens hule, sier Klemetsen.

Da han var det aktiv, var det ikke bare forbudt å bokse kamper i Norge, sparring var heller ikke tillatt.

– Det var snakk om at det var forbudt å trene, men det gikk aldri så langt at vi hadde noen bekymringer for det. Det var heldigvis politifolk som sa at vi har viktigere å gjøre enn å arrestere dem som står og slår på en sandsekk, fortellere eksbokseren.

Farlig

Ole Klemetsen opplevde noen ganger i karrieren å tape på såkalt knockout.

– Det er en forferdelig følelse, fysisk og psykisk. Det går stort sett fort over, men det kjennes som å få en murstein i hodet. Da svartner det, og det kan gå så langt som at du får hjernerystelse, sier Klemetsen.

– Det er jo farlig!

– Ja, det er det helt sikkert at det er, svarer han.

– Brækhus har æren

I dag har Ole Klemetsen har en sønn som driver med boksing.

Brækhus_Fire_belter

Ole Klemetsen gir Cecilie Brækhus æren for at proffboksing nå blir lovlig i Norge.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han er veldig aktiv. Han har hatt sin debut, og synes det er veldig stort. I går hadde jeg med min datter på fem år. Hun synes det er veldig kjekt å få være med på boksingen. De skal vokse opp og få lov til å være med på det de har lyst til av idrett, og jeg følger dem opp, sier Klemetsen.

Den tidligere bokseren synes det er stort at det er Cecilie Brækhus som kommer til å bokse den første proffkampen i Norge.

– Det blir fantastisk bra. Hun er en utrolig flink og bra ambassadør for Norge, og er vel en av dem som har fått proffboksingen opp der den er nå, og det er gjerne henne vi skal takke for at det har blitt lovlig, mener Ole Klemetsen.