NRK Meny
Normal

Ber Stortinget oppheve bokseforbudet

Den tidligere toppbokseren Frank Robert Walstad fra Trondheim taler tirsdag bokseforbundets sak i Stortinget. Regjeringen har gått inn for å tillate proffboksing, og Walstad er klar på hva han vil si i den åpne høringen.

Frank Robert Walstad

– Det eneste vi ber om er å bli behandlet på lik linje med de andre idrettene, sier eks-bokser og styremedlem i Norges Bokseforbund, Frank Robert Walstad.

Foto: Morten Andersen / NRK

Tirsdag formiddag holder kulturkomiteen på Stortinget høring om oppheving av bokseforbudet. Høringen er spådd å bli en dragkamp mellom den medisinske ekspertisen og de to bokseorganisasjonene.

– Vi vil erkjenne at det er en risiko å drive med profesjonell boksing. Men det gjelder for all toppidrett, sier eks-bokser og styremedlem i Norges Bokseforbund, Frank Robert Walstad.

Målet til amatørene i Norges Bokseforbund er å få forandret loven, slik at regelverket til Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) kan bli innført i Norge.

Vil belyse flere temaer

Cecilia Brækhus og kulturminister Thorhild Widvey (h) håper på proffboksing i Norge

Cecilia Brækhus og kulturminister Thorhild Widvey håper på proffboksing i Norge.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Regjeringen har gått inn for å tillate proffboksing i Norge, men debatten rundt saken har ført til at kulturkomiteen ønsker å belyse flere temaer.

– Det ene er skadefrekvensen, det andre er hvordan profesjonell boksing er organisert og det tredje er hvordan pengeflyten er i bransjen, sier komitemedlem Rigmor Aasrud (Ap).

Kulturkomiteen skal sende sin innstilling til Stortinget den 9. desember. Voteringen blir den 16. desember.

LES: – De tenker mer på politikk og prestisje

Medisinske foreninger imot

Walstad og bokseforbundet trenger et ja både fra komiteen og Stortinget for å få det som de vil.

– Idretter som har like mye hodeskader som det er i profesjonell boksing, er allerede tillatt i Norge. Det eneste vi ber om er å bli behandlet på lik linje med de andre idrettene, sier han.

De medisinske sakkyndige mener det er svært risikabelt å tillate profesjonell boksing, og at det er umulig ut fra et sikkerhets- og helseperspektiv. Idrettsforbundet ventes også å jobbe imot innføringen av proffboksing i Norge.

LES: Vil kjempe mot Brækhus-boksing i Norge