Hopp til innhold

OL-syklist var bevisstløs etter kollisjon med bil – politiet mener han har skylden

For ei uke siden kolliderte Sebastian Kartfjord på sykkel med en bil i Sandnes. Saken er under etterforskning og politiet har gitt BMX-syklisten status som mistenkt.

Sebastian kartfjord etter trafikkulykke

Sebastian Kartfjord har innblandet i en trafikkulykke i Oalsgata i Sandnes den 27. september. Politiets foreløpige konklusjon er at han er skyld i ulykken.

Foto: Scanpix/Ronny Hjertås/privat

– Det var kø nedover gata, så jeg tilpasset farten og var ekstra varsom. Plutselig kom en bil fra motgående felt og krysset mitt kjørefelt for å svinge inn på en sidegate, sier Sebastian Kartfjord.

Bilen og sykkelen kolliderte, og nødetatene rykket ut til en ulykke mellom en syklist og en bil i Oalsgata i Sandnes den 27. september.

Laster Twitter-innhold

– Jeg ble bevisstløs etter sammenstøtet, og fikk en kraftig hjernerystelse. Jeg måtte sy elleve sting i ansiktet og har vondt i nakken. Sykkelen min ble også totalt ødelagt. Men jeg var heldig. Det kunne gått mye verre, sier Kartfjord.

– Ikke oppmerksom nok

Sebastian Kartfjord etter trafikkulykken

Sebastian Kartfjord etter trafikkulykken.

Foto: privat

Han holder seg hjemme, og har fått beskjed fra legen om å ta en pause fra studiene. I går fikk han en telefon fra politiet og ble fortalt at han har status som mistenkt i etterforskningen.

– I anmeldelsen står det at syklisten ikke var oppmerksom nok, og har brutt vikeplikten. Det er den foreløpige konklusjonen til politiet som kom til ulykkesstedet, basert på blant annet avhør av vitner, sier påtalejurist Åshild Iren Lomeland Ravndal i Rogaland politidistrikt.

Kartfjord ble svært overrasket da han fikk vite at politiet mener han er skyld i kollisjonen.

– Jeg husker at jeg tok hensyn til trafikksituasjonen, var oppmerksom på køen, og tok det ekstra rolig, sier han.

– Det var tett kø så jeg så ikke bilen som skulle krysse. Bilføreren brøt vikeplikten, legger han til.

– Må forholde seg til samme trafikkregler

Sebastian Kartfjord

Sebastian Kartfjord før OL i Beijing i 2008.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Saken etter trafikkulykken er ikke ferdig etterforsker, og politiet har ikke satt to streker under den foreløpige konklusjonen.

– Etterforskningen er ikke ferdig, og vi skal avhøre flere vitner. Han har status som mistenkt nå, men det betyr ikke at etterforskningen ender med at han blir siktet, sier Ravndal.

Men politibetjentene som ankom ulykkesstedet mente syklisten var å klandre.

– Det er uvanlig at syklisten får skylden. Fra gammelt av er det en vedtatt sannhet at bilistene har ansvaret i slike sammenstøt, men i dag er det mange syklister i vegbanen, og de må forholde seg til de samme reglene som bilister, sier hun.

Sterkt uenig med politiet

Ifølge politiet skal vitner på stedet ha forklart at Kartfjord hadde høy fart, og at det så ut som om han ikke klarte å stoppe for bilen.

Bilen fikk små skader i sammenstøtet. ifølge politiet ble skiltet bøyd og den fikk en ripe i panseret.

Blir Kartfjord dømt for trafikkforseelsen er verst tenkelig utfall en bot fra politiet.

– Jeg husker godt at jeg så meg godt for, og gir meg ikke på dette. Dette er veldig rart og urettferdig. Jeg stiller meg veldig sterkt uenig, sier Kartfjord.

Sebastian Kartfjord

Sebastian Kartfjord under OL i Beijing.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX