Hopp til innhold

Mølsterprisen til Vidar Schanche

Gitaristen Vidar Schanche vart i dag tildelt Mølsterprisen for 2014.

Vidar Schanche

MØLSTERPRISEN: Gitaristen Vidar Schanche fekk Mølsterprisen 2014. Prisen er oppretta i gitaristen Morten Mølster sitt namn.

Foto: Johnny Prøis

Mølsterprisen vart oppretta i gitaristen, Morten Mølster, sitt namn, då han gjekk bort i fjor. Det var Maijazz som tok initiativet til å lage prisen.

Prisen skal gis til ein kunstnar med lokal tilknytning og i år gjekk prisen til gitaristen Vidar Schanche.

Her er grunngjevinga til komiteen:

Årets prisvinner er en meget skolert musiker, som har tatt mastergrad i jazz på Leeds College of Music.
Han er frilansmusiker med base i Stavanger og har en omfattende turnevirksomhet å vise til i inn og utland.

Prisvinneren er en betydelig skikkelse i Stavangers musikkmiljø. Hans bredde er stor. Han opptrer like selvfølgelig i pop-og rocksjangeren som i smalere og mer eksperimenterende musikkuttrykk - alltid på høyt nivå.
Han viser personlighet, positiv energi og tilstedeværelse i sin musisering, enten han spiller med Morten Abel, Kitchen Orchestra, Robble Robble, Gunnhild Seim, Didrik Ingvaldsen eller Line Larsen - for bare å nevne noen. Han er også bandleder i egne prosjekt, som trioen Egg 3.

Hans gitarspill føyer seg tydelig inn i den elektriske tradisjonen. Han er seg svært bevisst de lydlige og klanglige muligheter som ligger i denne. Hans søken etter nye løsninger klanglig og melodisk kommer til uttrykk i hans improvisasjoner . komposisjoner og i hans akkompagnement. Dette gjør han til en spennende musiker å følge.

Schanche får 40 000 kroner, og eit oppdrag om å gjennomføre ein konsert på Maijazz neste år.