Hopp til innhold

MC-show midt i byen

Spektakulære motorsykkeltriksing i sentrum kan bli årlig tradisjon.

For fysste gong vart det arrangert trialstevne i ein by. Uteområdet til Oljemuseét var laurdag omgjort til ei krevjande trialløype, der norgeseliten viste seg fram for nysgjerrige publikummarar.

Trialstevne midt i Stavanger

MC-stunt ved Oljemuseet
Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Trialkonkurranser arrangeres normalt langt inne i de dype skoger, uten annet publikum enn den nærmeste familien. Nå vil trialmiljøet nå ut til flere, og flytte flere arrangementer til storbyene. I helgen var de beste kjørerene fra Norge og Norden samlet for å konkurrere utenfor Oljemuseet i Stavanger sentrum.

– Vi må nå ut til et bredere publikum

Martin Haga fra Riska motorsykkelklubb var med på å arrangere helgens X-trail-konkurranse. Han mener det er viktig for sporten å nå ut til flere. – Arrangementer i Stavanger skal vi forsøke å få til en årlig tradisjon, og vi vil ut til flere storbyer allerede neste år.

Fakta om trialkjøring:

Trial er en motorsport som går ut på å kjøre i vanskelige terreng uten å sette føttene i bakken. Kjøringen foregår stående på motorsykkelen i sakte fart. Man kjører i løyper som blir laget i terrenget, og de kalles «seksjoner». I seksjonene kan det være stein, trestammer, røtter eller annet som gjør det vanskelig å komme fram. For å bli god i trial må man ha god balanse, utholdenhet, koordinasjon, konsentrasjon og vilje . det er og viktig og kunne klare og holde hodet kaldt under stort press.

(Kilde: Wikipedia)