Hall Toll er et serveringssted på Skagenkaien i Vågen i Stavanger. Det var tidligere en tollbod, men er nå bygget om til restaurant.
Den raude løparen inn til Hall Toll
Foto: Jan Ove Høgsveen / NRKDronninga og følget avsluttet vandringen gjennom Stavanger sentrum med å gå fra kongeskipet og de få hundre metrene bort til restauranten.
Dronninga holdt sin tale i lunsjen. Den kommer vi tilbake til med flere detaljer etter hvert.
Menyen
Forretten får gjestene servert i første etasje. De fire kokkene kommer marsjerende inn, og lager forretten etter nøye innøvd mønster og til musikk. Som ikke det er nok kommer det også et kor på 16 personer og 20 servitører som er oppstilt på geledd.
Og maten - ja det er lettrøkt salmalaks med eggekrem og dillolje. Den må gjestene spise stående. Men så kan endelig gjestene trekke opp i andre etasje hvor hovedretten skal serveres. Der får gjestene sitte og spise sin melkeporcherte kveite med svineknok og sjy.
Prikken over i-en er desserten som er ekstremt tidkrevende å lage. Sjokoladesurprise heter den og består av hvit sjokolade og sorbet av bringebær.
Kuverttallerkenen er laget spesielt til 70-års dagen
Foto: Åse Karin Hansen / NRKTil sist blir gjestene servert dessertvin, for det er ikke tid til kaffe, sier de ansvarlige.
Underholdning
I tillegg til maten kan dronningen og gjestene også nyte levende musikk fremført av blant andre Espen Hana og Mia Gundersen Lelienhof.