NRK Meny
Normal

Lærerstudentene får realfag likevel

Lærerstudentene ved UiS har fått fullt gjennomslag og blir tilbudt naturfag hele neste år.

Lærerstudenter

Lærerstudentene som ønsket naturfagutdanning får likevel tilbud om det ved Universitetet i Stavanger

Foto: Håvard T. Knutsen / NRK

– I dag fikk jeg en mail fra dekan Tor Hauken. Der skrev han at de etterkommer ønskene våre, sier Sara Grødem, studentrepresentant for grunnskolelærerutdanningen.

Tredjeårsstudenter på grunnskolelærerutdanningen for 5. til 10. trinn ved Universitetet i Stavanger var klare til opprør mot ledelsen. Mangelen på realfagslærere er stor, men likevel fikk bare ni av 60 tredjeårsstudenter plass på naturfagstudiet ved universitetet til høsten.

Nå har studentene fått gjennomslag og ledelsen snudd.

– De setter inn en ny fagleder slik at alle som ønsker å ha naturfag skal få muligheten til det. Universitetet skal utdanne alle som ønsker å ha naturfag det fjerde året sitt i lærerutdanningen, sier Grødem.

– UiS tar oss på alvor

Nå er lærerstudentene, som i går fortvilet over situasjonen, i ekstase.

– Vi er strålende fornøyde. Det kunne ikke vært bedre enn det det er nå. Vi har blitt hørt som studentgruppe, og dette er vi veldig fornøyde med å ha fått gjennomslag for. Universitetet viser at de tar oss på alvor, sier Grødem.

– For de det gjelder er dette kjempeviktig. Det er lærerstudenter som har store ønsker om å bli realfagslærere som nå får den kompetansen de har krav på og blir så kvalifiserte som de ønsker å være, legger hun til.

Lærerstudenter

Studentrepresentant Sara Grødem og Inger Marie Ingvalstad var svært misfornøyde med tilbudet fra UiS.

Foto: Håvard T. Knutsen / NRK